Hornsgatan 80, 118 21 Stockholm

Webbaserade test online med quiz och gamification

Hur skapar man ett lärorikt och intressant test?

För att skapa ett webbaserat test eller en utbildning för medarbetare och underleverantörer är det viktigt att försöka få med sig alla och att inte göra det för stelt och tråkigt. Tålamodet är ofta kort och blir det för mycket fakta och statiskt innehåll, riskerar ni att förlora deras uppmärksamhet och resultatet blir sämre. En vanlig miss är att använda sig av statiskt innehåll, som text och film, där användaren blir passivt konsumerande. Försök istället att aktivera dem genom att erbjuda utmaningar som får dem att tänka och vara delaktiga i interaktionen. Att aktiv inlärning är ett långt bättre sätt att lära sig saker har forskarna varit övertygade om länge.

Gamification kan ge stor effekt

Inom e-learning och webbaserad kommunikation är gamification ett relativt nytt område som på senare tid etablerat sig i branschen. Allt fler får upp ögonen för möjligheterna att aktivera och engagera medarbetarna, vilket ofta leder till bättre resultat, både för att de kommer ihåg vad de lärt sig och helt enkelt för att det var roligt.

5 tips som är bra att känna till när ni skapar ett webbaserat test

Innan ni väver in gamification i era utbildningar är det bra att känna till några fallgropar. Hoppar ni över detta steg är det lätt att missa målet!
1. Börja alltid med att skapa en analys över utbildningen. Vad är syftet? Vad vill ni få ut? Vad har ni för problem idag?
2. Vad vill ni att era medarbetare ska göra? Vad är målet?
3. Vilka personlighetstyper finns i målgruppen? Är de tävlingsinriktade? Är de sociala? Är de ett gäng individualister? Vilket beteende har de? Vad gillar de och vad finns det ett motstånd?
4. Vad finns det för drivkrafter? Är det ett krav uppifrån eller kommer personalen till utbildningen för att utvecklas och lära sig något nytt?
5. Sista steget är att hitta ett lämpligt verktyg som kan bidra till att genomföra ovan punkter.

MillionMind’s platform is not a simply a fun quiz. To me it is a knowledge transfer tool utilizing gamification properties, and it has proven to be very effective.

David Wolgers ASSA Abloy

Så arbetar vi med test och quiz

På MillionMind har vi under en längre tid arbetat med aktiv inlärning i quizform. Fördelarna är många, men det viktigaste är kanske att våra kunder kan aktivera sina medarbetare genom tester där medarbetarna själva får vara med och interagera. Tack vare variationen och flexibiliteten i vårt verktyg kan kunden anpassa svårighetsgraden i frågorna och anpassa dem utifrån eget huvud i varje enskilt fall. På så vis ökar variationsrikedomen och testaren är aktiv och lär sig något nytt samtidigt som det är roligt. Engagemanget skapar vi genom ett genomtänkt upplägg och inslag av gamification där vi tillför poäng, tid, topplista, utmaningar och mycket annat.

Boka kostnadsfri konsultation

    Olav Törnblom

    Telefon: 070 219 04 06
    E-post: olav@millionmind.com
    Adress: Hornsgatan 80, Stockholm