Fira tillsammans –
med digitalt julfirande och julquiz!

Ett julfirande är så mycket mer än julbord och snapsar. Det är inte bara roligt och gott, utan också otroligt viktigt för sammanhållningen inom teamet. Så hur gör man för att både hålla avstånd och ändå fira jul tillsammans? Man håller ett digitalt julfirande!

Digitalt julfirande

Kanske kan det till och med bli en rolig grej av att var och en dukar upp sitt eget lilla julbord vid datorn innan de ansluter till videomötet. Med gamification är det dessutom enkelt att göra videomötet (videojulbordet?) till något som engagerar och få deltagarna i det digitala julfirandet att inte släppa fokus!

Gamification är helt enkelt användandet av spelmekanismer i andra sammanhang än där fokus är själva spelandet. Med oss kan ni till exempel skapa quizer på tid med topplistor eller personlighetstester att samlas runt. Eller spelifiera er julkalender!

Kvinna spelar julquiz

Quiztävling

Frågesport och pubquiz är en klassiker som umgängesform, och självklart går det att ta det till den digitala sfären. Med vårt quizverktyg kan ni inte bara skapa i princip vilket quiz ni vill. Ni får dessutom enkelt till roliga tävlingsmoment med topplistan som grädde på moset. Vem blir julens toppquizzare och får gå på julledighet rak i ryggen? Kanske att ni har fler än ett quiz – ett till sillen, ett till skinkan och köttbullarna och ett annat till ris à la maltan! Antingen som separata quizer eller som en trestegstävling.

Självtest

Ett annat sorts quiz vi har är personlighetstestet. Återigen är det ni som bestämmer temat. Möjligheterna är snudd på oändliga! “Vilken sorts sill är du?” är precis lika gångbart som att fråga “Vilken typ av medarbetare är du?”. Vem är du i Luciatåget – pepparkaka eller tomtenisse? Gör det tramsigt, gör det seriöst – hur ni än gör kommer avatarerna runt bordet uppskatta det, kanske lära sig något om sig själva och framför allt ha något roligt att prata om.

Läs caset och se hur SJ lyckades engagera medlemmarna och få över 400 000 spel i sina tema-baserade quizer.

Luciatåg julquiz
julquiz - tävla i lag

Tävla i lag

Allt behöver ju så klart inte vara alla mot alla, det kan till och med vara roligare att tävla mot varandra i lag! Antingen så lottar ni lagen eller så låter ni de olika avdelningarna tävla mot varandra. Vilka har egentligen bäst koll på hur många pålar Staffan hade eller vilken sorts frukt som H.K. Bergdahl ville bjuda Kart-Bertil Jonsson på? Håll ihop lagen genom hela julbordet och avsluta med att presentera segraren som koras via topplistan i verktyget!

“Ni har skapat monster av oss, vi spelar hela tiden!

Bonnierförlagen Lära skapade ett stort jul- och kunskapsquiz med 60 frågor – blandade klurigheter om allt från utgivna böcker till frågor om förlaget. Quizet publicerades på deras intranät och marknadsfördes även stort internt. Planscher med QR-koder hängdes till exempel upp i matsalen, och peppade till tävling mellan olika avdelningar på företaget.

Responsen från medarbetarna blev otrolig. Läs hela caset nedan!

Jul- och kunskapsquiz

Tveka inte att höra av dig!

Visst låter det kul att prova på något nytt? Att ha ett digitalt julbord att kopplas upp runtom! Vi hjälper er gärna att komma på ännu fler idéer och svarar gärna på frågor om gamification och kraften bakom den.

Vill du veta mer? Boka en demo idag!

  FLER PRODUKTER

  CALENDAR QUIZ

  Kalenderquiz

  QUIZ WIDGET

  Quiz Widget

  PERSONALITY TEST

  personlaity-quiz-paket-1-e1590484353168

  ACADEMY QUIZ

  Kunskapsquiz