Hornsgatan 80, 118 21 Stockholm

Sammanfatta verksamhetsåret på ett roligt och engagerande sätt

Med quiz och gamification kan ni få både medarbetare och externa mottagare att verkligen ta del av viktig information och engagera sig. Engagemang är nyckeln till att få ut sitt budskap och få mottagarna att bry sig om det.

Spela quizet nedan och upplev möjligheterna själv.

”Med quiz-verktyget får vi en effektiv tävlingsform med enkel administration. Det ger oss möjlighet att smidigt tävla ut vinster från oss och våra partners. Samtidigt kan vi kommunicera våra budskap via quizerna samt göra enklare undersökningar.”
Peter Magnusson, SJ Marknadskommunikation

Vill du veta mer?

Fyll i dina uppgifter och se hur ett quiz kan skräddarsys för er.

  5 fördelar med att använda quiz och gamification i sin kommunikation

  RR

  Engagemang är nyckeln till att få ut sitt budskap och få mottagarna att bry sig om det. Gamification och quiz skapar just engagemang. Ett utmärkt sätt att presentera fakta eller få ut viktig information på ett sätt som uppfattas som inspirerande.

  RR

  Gamificationinslag som poäng, topplistor och utmärkelser ger omedelbar feedback och triggar hjärnans belöningssystem, vilket gör att man upplever en aktivitet som roligare och vill fortsätta med den. Upprepningen i sig gör också att man minns informationen mycket bättre.

  RR

  Den visuella tonvikten och variationen i frågetyper gör att hjärnan håller sig aktiv och alert, vilket också bidrar till att man minns informationen långt bättre än om man bara läser eller ser ett videoklipp.

  RR

  Man kan ordna en intern tävling, där t.ex. olika avdelningar tävlar mot varandra och medarbetarna sporrar varandra att ta del av informationen och lära sig den så bra som möjligt. Olika funktioner för detta finns inbyggt i verktyget. Detta stärker lojaliteten med såväl företaget som avdelningen, samt ofta även de andra avdelningarna.

  RR

  Ett quiz erbjuder också en utmärkt möjlighet att se vad medarbetare, eller kunder och allmänheten, vet om verksamheten eller andra områden. I vårt verktyg finns en omfattande statistiksektion, där man bl.a. kan se vilka budskap man inte har nått ut med fullt ut.

  CASE: FOLKSAM – QUIZ SOM ÅRSREDOGÖRELSE TILL MEDARBETARE

  Att presentera Folksams verksamhetsår 2016 för personalen på ett trevligt och roligt sätt, för att på så sätt uppmuntra till läsning av årsberättelsen i syfte att öka kunskapen om företaget internt.