UTBILDNING ONLINE

Skapa roligare utbildningar online med quiz och gamification. Perfekt för tester och certifieringar!

Med interaktiva inslag i online-utbildningen skapas dialog med deltagarna, och svår information blir enklare att ta till sig jämfört med att passivt lyssna på en genomgång. Men hur får man till ett roligt och engagerande innehåll?

Svaret stavas GAMIFICATION!

Hur kan quiz och gamification öka engagemanget i digitala utbildningar?

Om du känner att det är svårt att skapa aktiverande innehåll i ert e-learningverktyg, eller hitta engagerande utbildningsmaterial till dina medarbetare så kan vårt quizverktyg vara lösningen. Med gamification-inslag kan man på ett pedagogiskt, effektivt och lustfyllt sätt göra utbildningar roligare för medarbetare, underleverantörer, kunder och återförsäljare.

Genom att väva in gamification i utbildningarna kan ni med hjälp av aktiv inlärning se till att medarbetarna minns vad de har lärt sig i större utsträckning. Det blir också roligare att genomföra utbildningen, och med positiv feedback stärker ni medarbetarnas lojalitet till företaget och varumärket.

Med gamification kan man även utmana sina kollegor och mäta sig med dem på diverse inspirerande sätt. Kanske kan man ordna en vänskaplig tävling mellan olika avdelningar eller divisioner? På så sätt kan man skapa engagemang och en vi-känsla som är viktig för att bygga en framgångsrik företagskultur, samtidigt som man lär sig mer av bara farten.

Testa quizet och se hur det fungerar!

Fördelar

 • Utmana kollegor
 • Employer branding
 • Roligt och lärorikt
 • Certifiering/diplom
 • Pedagogiskt och dynamisk

Gamification – provspela vår demo!

”MillionMind’s platform is not simply a fun quiz. To me it is a knowledge transfer tool utilizing gamification properties, and it has proven to be very effective. “
– David Wolgers ASSA Abloy

Vad är gamification?

Det går att skapa roligare utbildningar online med gamification. För att lyckas är det viktigt att bjuda in till dialog genom interaktiva inslag. Kan ni dessutom presentera innehållet på ett roligare sätt ökar engagemanget och användaren lär sig bättre. Nyckeln till allt detta kan vara gamification!

Gamification är användandet av olika spelmekanismer för att stimulera hjärnan med belöningar och feedback. Det aktiverar hjärnans lyckohormon dopamin vilket gör att deltagare i aktiviteten uppskattar innehållet mer och därför spenderar mer tid med den och tar till sig informationen bättre. Samtidigt ökar lusten att dela med sig och tipsa sina kollegor. Kort sagt, engagemanget ökar kraftigt!

Gamification bygger på beteendevetenskap och hur vår hjärna reagerar på belöningar och feedback. Några mekanismer som fungerar extra effektivt är bland annat dessa:

 • Poäng
 • Nivåer
 • Utmärkelser/diplom 
 • Topplista
 • Tid

GUIDE – LÄR DIG GRUNDERNA INOM GAMIFICATION

Gamification-guiden innehåller:

 • Vad är gamification?
 • Så fungerar spelmekanismerna (PBL)
 • Olika typer av motivation
 • De fyra vanliga spelartyperna

As you can see, medicinal marijuana can help you Generic Viagra 100mg manage the symptoms of digestive tract disorders like diverticulitis. Put simply, no employer in their right mind is going to promote someone who isn’t doing a great job.
Case inom utbildning online

CASE: BONNIERFÖRLAGEN LÄRA – JULQUIZ TILL MEDARBETARNA
Case: MOCCAMASTER ACADEMY – utbildning och certifiering online för återförsäljare

Moccamaster är en premiumprodukt bland kaffebryggare.  Traditionellt har Moccamaster utbildat säljare i butiker runt om hela Norden genom fysiska möten, vilket både är tidskrävande och kostsamt. Reklambyrån Bästa Kompisar i Malmö fick i uppdrag att skapa en utbildning online för att öka tillgängligheten och spara både tid och pengar.

Bästa Kompisar tog hjälp av MillionMind och skapade en spännande webbportal, Moccamaster Academy, där säljare från butiker i hela Norden kunde logga in för att ta del av utbildningsmaterial och göra ett test. Det var viktigt att skapa en lekfull och lärorik miljö, därför byggdes akademin kring principer från gamification.

CODE OF CONDUCT – INTERN CERTIFIERING AV ASSA ABLOYS MEDARBETARE
Case: HKSCAN – Akademi online för återförsäljare och inköpare

Reklambyrån Spinn gav oss i uppdrag att skapa ett webbaserat utbildningstest för ”Grisakademin” – HKScans kraftfulla satsning på att lyfta den svenska grisens anseende på restauranger och storkök i form av en utbildning för inköpare och grossister.

Vi tog tillsammans med Spinn fram fem digitala quizer med kunskapsfrågor på olika teman. Dessa spelas som avslutning på Scans utbildning ”Grisakademin”, som är en utbildning i lättsamt format bestående av både föreläsningar och teoretiska och praktiska övningar. Vinnaren av grisquizet vinner en gyllene knorr-statyett.

CASE: FOLKSAM – QUIZ SOM ÅRSREDOGÖRELSE TILL MEDARBETARNA
Case: CODE OF CONDUCT – Intern certifiering av Assa Abloys medarbetare

Hur får man fler medarbetare att läsa och ta till sig uppförandekoden (Code of Conduct), och att inte uppfatta den som tråkig och svårbegriplig?

Utifrån policydokumentet Code of Conduct skapade ASSA ABLOY 20 frågor som presenterades i quizform i vår produkt Academy Quiz. Testet publicerades sedan på deras intranät som en digital certifiering som medarbetarna utmanas att ta.

De som klarar certifieringen får ett digitalt diplom skickat till sin e-post med namn och datum, som bevis på att testet är godkänt.

QUIZ, PERSONLIGHETSTEST OCH TÄVLING
– ALLT PÅ SAMMA PLATTFORM

Vi på MillionMind har arbetat med quiz och gamification sedan 2008, och är experter inom området. Vi har både medarbetare med spetskompetens och en världsledande gamification-plattform som många av Sveriges största företag använder.

QUIZ WIDGET

Quiz baserat på poäng, tid och topplista. Perfekt för tävlingar med priser.

PERSONALITY TEST

personlaity-quiz-paket-1-e1590484353168

Svara på frågor och se vilken typ du blir! Vilken produkt, utbildning eller tjänst passar dig?

CALENDAR QUIZ

Lucköppning med erbjudande. Luckor som öppnas en i taget varje timme, dag eller vecka. Självklart kryddat med quiz och tävlingar!

ACADEMY QUIZ

Testa och certifiera medarbetare, kunder eller återförsäljare på ett roligt och utmanande sätt.

Många fördelar

GAMIFICATION

Vi använder kraftfulla spelmekanismer som poäng, nivåer, tid och topplistor.

De kickar igång hjärnans belöningssystem och ger användarna ett dopaminpåslag, vilket gör att de vill tillbringa mycket tid med ert varumärke!

VIRALA FUNKTIONER

Quizverktyget har en inbyggd delningsfunktion som belönar deltagare som sprider quizet vidare till sina vänner.

Det främjar den organiska spridningen –
som ökar både trafik och engagemang.

LEADSGENERERING

Få nya leads – deltagare som just har valt att interagera med ert varumärke ger hög kvalitet!

Tack vare ett genomtänkt upplägg skapar vi ett högt engagemang bland besökarna och ofta resulterar över 30 % av besöken i ett lead.

ÖVERLÄGSEN EXPONERINGSTID

Våra kunder får ofta över 10 minuters exponeringstid per användare i sina kampanjer, detta dessutom i ett sammanhang som upplevs som roligt, engagerande och stimulerande. 

MOBILE FIRST

När närmare 80 % av dagens användare surfar på mobilen är det givetvis viktigt att upplevelsen är som bäst just där.

Vi arbetar därför alltid hårt på att ge mobilanvändaren en optimal upplevelse, både design- och funktionsmässigt.

ANPASSAD DESIGN

Skräddarsy era quizer efter er grafiska profil och använd er av all den inbyggda variationen i verktyget.

Då skapar ni en rolig och snygg upplevelse för användarna – med en design som sticker ut samtidigt som den helt och hållet känns som er egen.

 • 8 olika frågetyper
 • Färdiga templates
 • Videostöd
 • Topplista
 • Pollfrågor
 • Spel på tid
 • Språkstöd
 • Poäng
 • Slumpade frågor
 • Utmärkelser

HUR KAN VI HJÄLPA ER ATT SKAPA ENGAGEMANG?

BOKA EN DEMO IDAG!
NÅGRA AV DE FÖRETAG SOM VALT ATT JOBBA MED OSS