Hornsgatan 80, 118 21 Stockholm
+46 (0)8 667 32 20

Case: Stockholms universitet – Vad kan du om naturvetenskap?

KUND

Stockholms universitet

PERIOD

Mars – april, 2016

UPPDRAG

Att väcka intresset för Stockholm universitets (SU) naturvetenskapliga utbildningar inför ansökningsperioden. Att få fler att besöka hemsidan och i förlängningen söka till deras utbildningar.

LÖSNING

Tillsammans med Naturvetenskapliga fakulteten på SU tog vi fram en quiz med frågor om naturvetenskap och deras naturvetenskapliga utbildningar. Tävlingen publicerades på deras hemsida i samband med starten på ansökningsperioden i mars. Vinnarna fick exempelvis en huvtröja från SU och biobiljetter. Kampanjen marknadsfördes bland annat med banner på Veckorevyn.se, Feber.se och på Stockholms universitets Facebooksida.

resultat

Förhoppningarna inför kampanjen var att få mer än 1 000 genomförda spel i quizen. Det mer än femdubblades och slutade på drygt 5 500 spel. Besökstiden på sidan ökade med i genomsnitt 90 sekunder och fler besökare än vanligt kom till Naturvetenskapliga fakultetens hemsida.

“Kampanjen har varit väldigt lyckosam, och intresset för quizen har överträffat våra förväntningar. Det är ett kul sätt att marknadsföra oss och våra utbildningar på, och vi hoppas och tror att det kan bidra till att öka intresset för naturvetenskap och naturvetenskapliga utbildningar”, sa Lina Enell, informatör vid Naturvetenskapliga fakulteten, om kampanjen.

Leave a comment