Hornsgatan 80, 118 21 Stockholm
+46 (0)8 667 32 20

Case: SJ – Lojalitet med engagerande innehåll med quiz via nyhetsbrev

KUND

SJ

PERIOD

Jan, 2017- pågående

UPPDRAG

Att hjälpa SJ att öka engagemanget, öka öppningsfrekvensen av sina nyhetsbrev och ge ett större mervärde till SJ Prio-medlemmar.

LÖSNING

Genom att lösa en årslicens till vårt verktyg Quiz Widget har SJ fortlöpande kunnat skapa roliga och spännande quiz-tävlingar till sitt nyhetsbrev. Genom att skapa en förväntan om en rolig tävling inför varje nyhetsbrev har man kunnat bygga upp engagemang och lojalitet hos sina medlemmar, och därigenom öka öppningsfrekvensen av nyhetsbreven.

Själva quizerna kan handla om allt ifrån filmer och konserter till orter eller högtider, och är ofta kopplade till en speciell händelse och fina erbjudanden och/eller priser. Ett exempel är ett Håkan Hellström-quiz där man kunde vinna biljetter till den utsålda konserten på Ullevi.

resultat

Tävlingarna är mycket populära och drar många läsare till SJ:s sajt. En av de tävlingar som, hittills, lett till mest engagemang handlade om filmen ”Jag älskar dig”, som man kunde vinna biljetter till. Tävlingen drog totalt in över 113 000 spel av 21 600 individuella besökare. 80 % av de tävlande registrerade sig också i formuläret i quizet – en fantastisk siffra! Dessutom ökade besökstiden på sajten med ca 1 minut per besökare under veckan som quizet var aktiv.

Öppningsfrekvensen av SJ:s nyhetsbrev har ökat eftersom medlemmarna förväntar sig ett bra innehåll med trevliga överraskningar i form av tävlingar med priser och erbjudanden. Detta leder i sin tur till en ökad lojalitet från medlemmarnas sida.

Leave a comment