SJ:s julkalender 2016

KUND

SJ

PERIOD

December, 2016

UPPDRAG

Vi fick uppdraget att skapa en julkalender åt SJ. Det huvudsakliga syftet var att underhålla och engagera de befintliga medlemmarna i SJ Prio, men kalendern skulle också användas för att sälja resor, marknadsföra SJ:s sortiment och sprida information i syfte att utöka kundbasen.

LÖSNING

Tillsammans med SJ, och deras reklambyrå Kaplan, skapade vi en julkalender med erbjudanden, tävlingar och jultips som lades upp och marknadsfördes på SJ:s hemsida. Kaplan och SJ stod för kalenderns innehåll och ordnade fina erbjudanden och vinster i samarbete med olika sponsorer och samarbetspartners, som till exempel Designtorget, Liseberg, Tivoli, Way Out West och Paddanbåtarna i Göteborg.

resultat

Julkalendern mötte stort intresse och kampanjsidan visades över 370 000
gånger av 130 000 unika besökare. Över 80 % av dem registrerade sitt tävlingsresultat med namn och e-post! Kalendern spreds och diskuterades på ett flertal bloggar, forum och webbsidor med listor över aktuella julkalendrar. På en del av dessa publicerades kalendern lucka för lucka, och varje erbjudande diskuterades i detalj av medlemmarna.