Hornsgatan 80, 118 21 Stockholm

Case: Coop gör quiz med chans för medlemmar att tjäna extra Coop-poäng

KUND

UPPDRAG

Att med hjälp av gamification skapa ett mervärde hos Coops medlemmar. Det ska vara roligt att känna att man är del av Coop-familjen.

LÖSNING

Lösningen blev en medlemstävling i quizformat där man genom att svara rätt och snabbt samt dela quizet och ”utmana” sina vänner och andra medlemmar hade chans att vinna medlemspoäng hos Coop.

Quizet, som pågick en vecka med start 30:e mars, och dess frågor var inte bara om Coop utan även om samarbetspartners.

Varje frågeomgång utgjordes av sex frågor som slumpades från en frågebank på tolv frågor. Deltagarna fick spela upp till tre gånger.Något som uppmuntrade till flera spel och i sin tur kanske en högre placering på topplistan!
Vem som helst fick så klart vara med och svara på frågorna, men för att en chans att vinna krävdes ett Coopmedlemskap.

Quizet publicerades på Coops webbplats och marknadsfördes via nyhetsbrev. En rolig tvist var också att Coop placerade ut QR-koder till tävlingen i sina butiker, så att kunderna som handlade kunde tävla med sina mobiltelefoner.

resultat

Coop är enligt dem själva mycket nöjda med resultatet och det är även vi!

I tävlingen deltog 30 000 unika spelare som sammanlagt spelade över 54 000 spel. Nästan två spel per unik spelare helt enkelt! 1 000 spelare valde att utmana sina vänner i quizet, vilket för dem innebar extra poäng till topplistan och för Coop ännu mer exponering – antagligen till personer Coop inte annars hade nått.

Exponeringstiden per tävlande snittade på strax över 3 min! Dessutom registrerades det ca 3 000 klicks på olika länkar för mer läsning på Coop och deras partners.

Vill du veta mer?

”Vi är mycket nöjda med medlemmarnas respons på detta quiz. Givet att detta var första gången vi gjorde detta tror jag att potentialen för ett ännu större deltagande för framtida quiz ser mycket bra ut.”
– Anton Nyman, Coop

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.