Case: Lyko – quiztävlingar i sociala medier och eget community

KUND

Lyko

PERIOD

Januari 2021–januari 2022

UPPDRAG

Att ge Lykos kunder ett mervärde med roliga tävlingar och gamification, och därigenom öka engagemanget i varumärket via sociala medier – med speciellt fokus på deras egen plattform ”Lyko Social”.

LÖSNING

Med hjälp av vårt quizverktyg Quiz Widget har Lyko skapat sina egna quiz om olika produkter och på olika teman. Några olika exempel på varumärken de lyft är Satisfyer, Coco Dreams, Lyko Beach Bag och MAC. Quizerna har främst marknadsförts på den egna plattformen ”Lyko Social”, men också i Lykos sociala medier. Som en extra bonus har företaget även kunnat använda verktyget internt, i sitt employer branding-arbete.

RESULTAT


26 minuters exponeringstid och 41 spel per användare

På ett snyggt och roligt sätt har Lyko med hjälp av quizerna lyckats med att lyfta fram individuella produkter i rampljuset samtidigt som de sprider kunskap om hudvård och skapar positiva band till sina användare. Band som leder till långsiktig lojalitet och bygger varumärke över tid, samtidigt som quizerna även har givit direktutdelning i form av flera tusen leads samt ökad trafik till sajten.

I rena siffror har synergieffekterna mellan Lyko Social och Quiz Widget också givit rekordresultat i engagemang och utfall, med 26 minuters exponeringstid och 41 spel per användare och quiz i genomsnitt.

Över 30 % av spelarna klickar också vidare på CTA-knappen i slutet av quizet och nästan lika många delar quizerna till sina vänner – som i 84 % av fallen också väljer att delta och registrera sig. Imponerande siffror!

VILL DU VETA MER?

”Millionmind har givit oss ett mervärde för både våra kunder och leverantörer. Kunderna får en ärlig och rolig chans att vinna fina priser medan våra leverantörer får möjligheten att delge information kring varumärken och produkter.”

Natanael Pehrs, Webbadministratör