Hornsgatan 80, 118 21 Stockholm

LEADSGENERERING

fler och bättre leads med quiz och gamification – läs vår guide och använd vår leadskonverterare!

Har ni svårt att samla in leads? Är de leads ni får svåra att konvertera? Låt oss hjälpa er!
I vår leadsguide ger vi dig 9 tips på hur du får fler leads och konverterar dem bättre.

Testa även vår konverterare – ange hur mycket ett lead är värt för er, så ser ni hur många ni behöver nå för att uppnå olika mål.

Vad är gamification och varför ger det fler leads?

Gamification är användandet av olika spelmekanismer för att stimulera hjärnan med belöningar och feedback. Det aktiverar hjärnans lyckohormon dopamin, vilket resulterar i att deltagarna uppskattar innehållet mer, spenderar längre tid med aktiviteten och ert varumärke och blir mer positivt inställda till en relation med er. Rent konkret – engagemanget ökar kraftigt och ger er fler leads!

Gamification bygger på beteendevetenskap om hur vår hjärna reagerar på belöningar och feedback – vad gör oss mer aktiva och mer positivt inställda? Några mekanismer som fungerar extra effektivt är dessa:

Poäng

Nivåer

Utmärkelse/diplom 

Topplista

Tid

Spelglad

Gamification – spela exempel

Hur kan quiz och gamification ge er fler och bättre leads?

Fler och fler företag upptäcker fördelarna med att arbeta med quiz som bygger på gamification. Man kan skapa roliga tävlingar, tester och undersökningar som bjuder in era kunder att interagera med innehållet, istället för att bara passivt ta emot information. Besökarna blir aktiva och interagerar med er i ett positivt sammanhang samtidigt som de har roligt och ni har skapat en bra grund för fortsatt dialog.

När ni bjuder på bra innehåll som uppskattas av era mottagare ökar intresset för er och ert varumärke och man har ofta inget emot att lämna ifrån sina uppgifter. Man har i allmänhet inte heller något emot en vidare kontakt från er. Genom att arbeta med tvåvägskommunikation på det här sättet får våra kunder ett övertag gentemot konkurrenterna.

Testa quizet här ovan och se hur det fungerar!

Många fördelar

Stort engagemang – ökad vilja att lämna uppgifter

Lång exponeringstid – skapar en relation

Många delningar – fler leads automatiskt

Positiv första upplevelse – positiv fortsatt dialog

Lätt att få användarna att ta nästa steg

Guide – Så lyckas ni med gamification i er kundklubb

kundklubbsguiden-puff

Kundklubbsguiden – Innehåll:

Vad är gamification?

Hur skapar man mervärde med quiz?

3 konkreta exempel på hur ni kan jobba med gamification i er kundklubb

  CASE: Filmstaden – lojalitet med quiz och tävlingar

  Uppdraget gick ut på hjälpa Filmstaden att värva nya medlemmar till sin kundklubb och samtidigt ge redan existerande medlemmar ett mervärde som hjälper till att öka engagemanget och lojaliteten.

  Sedan starten har de gjort ett antal framgångsrika quiz, bland annat riktade quizer i samband med filmpremiärer men också mer allmänna quizer som sommar- och julquiz.

  I julquizet, som låg ute i tio dagar under slutet av december 2018, fick deltagarna svara på roliga frågor om både aktuella filmer och julklassiker. Varje frågeomgång utgjordes av sex frågor, som slumpades från en frågebank på tjugo frågor. Deltagarna fick spela hur många gånger de ville, vilket uppmuntrade till många spel.

  Quiz, personlighetstest och tävling
  – allt på samma plattform

  Vi på MillionMind har arbetat med quiz och gamification sedan 2008, och är experter inom området. Vi har både medarbetare med spetskompetens och en världsledande gamification-plattform som många av Sveriges största företag använder.

  Quiz Widget

  Quiz baserat på poäng, tid och topplista. Perfekt för tävlingar med priser.

  Personality Test

  Svara på frågor och se vilken typ du blir! Vilken produkt, utbildning eller tjänst passar dig?

  Calendar Quiz

  Lucköppning med erbjudande. Luckor som öppnas en i taget varje timme, dag eller vecka. Självklart kryddat med quiz och tävlingar!

  Academy Quiz

  Testa och certifiera medarbetare, kunder eller återförsäljare på ett roligt och utmanande sätt.

  ”Vi är mycket nöjda med medlemmarnas respons på detta quiz. Givet att detta var första gången vi gjorde detta tror jag att potentialen för ett ännu större deltagande för framtida quiz ser mycket bra ut.”

  – Anton Nyman, Head of strategic partnerships, Coop Sverige

  Många fördelar

  Gamification

  Vi använder kraftfulla spelmekanismer som poäng, nivåer, tid och topplistor. De kickar igång hjärnans belöningssystem och ger användarna ett dopaminpåslag, vilket gör att de vill tillbringa mycket tid med ert varumärke!

  Ökad lojalitet

  Genom roligt och bra innehåll som sticker ut får ni ett större engagemang och en ökad lojalitet hos era kunder. De minns er i ett positivt sammanhang och ni blir top-of-mind.

  Virala funktioner

  Quizverktyget har en inbyggd delningsfunktion som belönar besökare som sprider quizet vidare till sina vänner. Detta bidrar till den organiska spridningen och ökar både trafik och engagemang.

  Lång exponeringstid

  Våra kunder får ofta över 10 minuters exponeringstid per användare i sina kampanjer, detta dessutom i ett sammanhang som upplevs som roligt, engagerande och stimulerande. 

  Mobile first

  När närmare 80 % av dagens användare surfar på mobilen är det givetvis viktigt att upplevelsen är som bäst just där. Vi arbetar därför alltid hårt på att ge mobilanvändaren en optimal upplevelse, både design- och funktionsmässigt.

  Anpassad design

  Skräddarsy era quizer efter er grafiska profil och använd er av all den inbyggda variationen i verktyget. Då skapar ni en rolig och snygg upplevelse för användarna som sticker ut samtidigt som den helt och hållet känns som er egen.

  8 olika frågetyper

  Videostöd

  Pollfrågor

  Språkstöd

  Slumpade frågor

  Färdiga templates

  Topplista

  Spel på tid

  Poäng

  Utmärkelser

  Hur vi kan hjälpa er att få fler och bättre leads?

  Boka webb-demo