Hornsgatan 80, 118 21 Stockholm

Ge medarbetarna full koll på säkerheten
med quiz och gamification

Gamification
gör skillnad

NN

Fler tar till sig informationen och uppskattar den

NN

Medarbetarna minns vad de har lärt sig i högre grad

NN

Gamification inspirerar till deltagande och upprepning

NN

Omedelbar feedback stimulerar hjärnans belöningssystem och skapar en positiv känsla

5 fördelar med att använda quiz och gamification i säkerhetsarbetet

 1. De flesta gillar och är nyfikna på just quiz, och älskar att antingen tävla mot andra eller att sätta sina egna kunskaper på prov. Detta gör att de vill testa vad kan om säkerhet och på köpet lär sig det de inte kan.
 2. Gamificationinslag som poäng, topplistor och utmärkelser triggar hjärnans belöningssystem, vilket gör att man upplever en aktivitet som roligare och vill fortsätta med den. Upprepningen gör att man minns informationen mycket bättre.
 3. Den visuella tonvikten och variationen i frågetyper gör att hjärnan håller sig aktiv och alert, vilket också bidrar till att man minns informationen långt bättre än om man bara läser eller ser ett videoklipp.
 4. Man kan ordna en intern tävling, kanske där avdelningarna tävlar mot varandra, där medarbetarna sporrar varandra att ta del av informationen och lära sig den så bra som möjligt. Olika funktioner för detta finns inbyggt i verktyget.
 5. Med vårt verktyg skapar du enkelt ett akademiupplägg, där medarbetarna kan bli certifierade och få diplom när de klarar en nivå – även det ett gamificationinslag som sporrar till spel.
Bli uppringd

Fyll i formuläret så ringer vi upp dig.

  Case: Vasakronan valde att utbilda sina medarbetare inom code of conduct med gamification

  Genom att skapa kunskapstest med quiz i tävlingsform ökade Vasakronan intresset kring sin uppförandekod. Hela 85 % av deras medarbetare deltog och tack vare upplägget med gamification i quizform ökade engagemanget och fler än tidigare uppskattade testet.

  Vad är gamification?

  Gamification, som har sin grund i spelelement och spelmetodik, handlar om att förstå vad det är som gör spel så engagerande och överföra den förståelsen till andra områden – som utbildning – för att få ut mer inom respektive område. Gamification gör mottagarna mer nyfikna och intresserade, vilket gör dem mer mottagliga för informationen. De kommer också ihåg vad de har lärt sig i högre grad, vilket ämne det än gäller. Läs mer om gamification här.

  Om MillionMind

  MillionMind skapar engagemang på webben inom kommunikation, marknadsföring och utbildning. Vår specialinriktning är gamification, vilket innebär att vi hämtar inspiration och metoder från speldesign och överför dem till våra kunders digitala verksamhet. Resultatet blir ett mer attraktivt och interaktivt innehåll som skapar lojala besökare, ökar trafiken och stärker varumärket.

  Vi har kunder inom alla möjliga områden, allt ifrån stora välkända företag med tusentals anställda till mindre företag med stor digital närvaro. Gemensamt för alla är behovet av att nå ut med sin kommunikation på ett mer engagerande vis. Till vår hjälp har vi en egenutvecklad quiz-plattform i världsklass som är designad utifrån ett gamificationtänk. Vi tillför spelmekanismer som till exempel tid, poäng, topplistor, utmaningar och levels. Vår styrka ligger i kombinationen av modern design, inslaget av gamification och många olika frågetyper som skapar variation.

  Vi har varit verksamma i över 10 år och har vårt kontor på Södermalm i Stockholm.