JULKALENDERGUIDEN

– SÅ GÖR DU EN FRAMGÅNGSRIK OCH UPPSKATTAD KALENDER!

Har ansvaret för årets julkalender hamnat på ditt bord? Grattis, vad kul! Men du kanske inte riktigt vet vad du ska tänka på för att göra en riktigt lyckad online-kalender? Eller ens vilken ände du ska börja i?

Vi har samlat på oss massor av erfarenhet genom att producera roliga och spännande julkalendrar åt våra kunder under åren. Den erfarenheten vill vi dela med oss av i en guide, både för dig som vill göra årets kalender till företagets bästa hittills och för dig som funderar på att göra en kalender för första gången.

LADDA NER VÅR JULKALENDERGUIDE OCH FÅ SVAR PÅ BLAND ANNAT DESSA FRÅGOR:

• Vad är fördelarna med att ha en julkalender?

• Hur går man tillväga?

• Hur får man störst effekt och vilka fallgropar ska man undvika?

• Hur skapar man lojalitet hela perioden?

• Hur använder man sociala medier tillsammans med julkalendern?

•Dessutom får du lära dig mer om hur gamification fungerar och hur det kan ge ännu större engagemang och lojalitet.

  DEMO

  CASE: SJ:S JULKALENDER

  Uppdrag
  Det huvudsakliga syftet var att underhålla och engagera de befintliga medlemmarna i SJ Prio, men kalendern skulle också användas för att sälja resor, marknadsföra SJ:s sortiment och sprida information i syfte att utöka kundbasen.

  Lösning
  Julkalendern bestod av erbjudanden från SJ, tävlingar och jultips som lades upp och marknadsfördes på SJ:s hemsida. I luckorna fanns fina erbjudanden och vinster i samarbete med olika sponsorer och samarbetspartners, som till exempel Designtorget, Liseberg, Tivoli, Way Out West och Paddanbåtarna i Göteborg.

  Resultat
  Julkalendern mötte stort intresse och kampanjsidan visades över 370 000 gånger för 130 000 unika besökare. Över 80 % av dem registrerade sitt tävlingsresultat med namn och e-post. För att lyckas med det kopplade vi samman SJ:s uppgifter om medlemmarna direkt i quizet så att registreringsfälten redan var färdigifyllda. Men en av de starkaste resultatet var exponeringstiden som sammanlagt blev över 10 min i snitt per användare!

  Med quiz-verktyget får vi en effektiv tävlingsform med enkel administration. Det ger oss möjlighet att smidigt tävla ut vinster från oss och våra partners. Samtidigt kan vi kommunicera våra budskap via quizerna samt göra enklare undersökningar.
  Peter Magnussion
  SJ Marknadskommunikation

  BOKA KOSTNADSFRI KONSULTATION

   OLAV TÖRNBLOM

   CEO
   Telefon: 070 219 04 06
   E-post: olav@millionmind.com
   Adress: Hornsgatan 80, Stockholm