INTRANÄT OCH GAMIFICATION

GE ERT EMPLOYER BRANDING-ARBETE EN VITAMININJEKTION AV ENGAGEMANG MED GAMIFICATION OCH QUIZ PÅ ERT INTRANÄT.

Många företag har insett hur viktigt det är att jobba med interaktiv kommunikation på intranätet. Att bjuda in medarbetarna i en dialog istället för att bara lägga ut information. Men hur gör man för att öka trivseln och bygga bra team som ett led i sitt employer branding-arbete?

Svaret stavas GAMIFICATION!

HUR KAN QUIZ OCH GAMIFICATION ÖKA ENGAGEMANGET PÅ ERT INTRANÄT?

Fler och fler företag upptäcker fördelarna med att arbeta med quiz som bygger på gamification i sin kommunikation med medarbetarna. Med hjälp av dem kan man skapa roliga interna tävlingar, tester och undersökningar. Dessa bjuder in till dialog och hjälper era medarbetare att interagera med innehållet, istället för att bara passivt ta emot information. Det blir en viktig pusselbit i ert arbete att bygga företagskulturen.

När man har roligt samtidigt som man lär sig något når kunskapen ut i en pedagogisk förpackning. Dialogen sker i ett positivt sammanhang och blir en del av ert employer branding-arbete när teamen knyts ihop bättre. Genom att arbeta med tvåvägskommunikation på det här sättet får ni ett sammansvetsat team med väl fungerande kommunikation som når ut bredare.

Testa quizet här ovan och se hur det fungerar!

FÖRDELAR

 • Viral spridning
 • Nya leads av hög kvalitet
 • Roligt innehåll
 • Lång exponeringstid
 • Bra konvertering

GAMIFICATION – PROVSPELA VÅR DEMO!

VAD ÄR GAMIFICATION?

För att få mer engagemang och leads i sociala medier gäller det att vara relevant och bjuda på bra innehåll. Kan ni dessutom göra interaktivt content som sticker ut och är roligt har ni både börjat skapa relationer och öppnat för viral spridning. Gamification kan vara en nyckel till allt detta! 

Gamification är användandet av olika spelmekanismer för att stimulera hjärnan med belöningar och feedback. Det aktiverar hjärnans lyckohormon dopamin vilket gör att deltagarna i en av era aktiviteter får en positiv upplevelse av både den och ert varumärke. Samtidigt ökar lusten att dela med sig och tipsa sina vänner. Kort sagt, engagemanget ökar kraftigt!

Gamification bygger på beteendevetenskap och hur vår hjärna reagerar på belöningar och feedback. Några mekanismer som fungerar extra effektivt är bland annat dessa:

 • Poäng
 • Nivåer
 • Utmärkelser/diplom 
 • Topplista
 • Tid

GUIDE – SÅ SKAPAR NI SAMMANHÅLLNING I
TEAMET NÄR ALLA JOBBAR HEMMA

Innehåll:

 • Hur man håller samman teamet när alla jobbar hemma
 • 8 tips på hur ni lyckas med quiz och gamification
 • Så bygger ni ett bra quiz
 • Tre olika case för inspiration

CASE MED INTERNKOMMUNIKATION

CASE: BONNIERFÖRLAGEN LÄRA – JULQUIZ TILL MEDARBETARNA
CASE: BONNIERFÖRLAGEN LÄRA – JULQUIZ TILL MEDARBETARNA

Bonnierförlagen Lära producerar läromedel, webbträffar och fortbildning för skolan. Det är ofta högt tempo inför jul och kunden ville skapa en rolig och skön stämning på kontoret för sina medarbetare. Samtidigt ville man informera om företaget och pågående projekt på ett engagerande sätt för att nå ut så brett som möjligt.

Kunden skapade bland annat ett stort jul- och kunskapsquiz med 60 frågor – blandade klurigheter om allt från utgivna böcker till frågor om förlaget. Quizet publicerades på Bonnier Läras intranät och marknadsfördes även stort internt. Planscher med QR-koder hängdes till exempel upp i matsalen, och peppade till tävling mellan olika avdelningar på företaget.

CODE OF CONDUCT – INTERN CERTIFIERING AV ASSA ABLOYS MEDARBETARE
CODE OF CONDUCT – INTERN CERTIFIERING AV ASSA ABLOYS MEDARBETARE

Hur får man fler medarbetare att läsa och ta till sig uppförandekoden (Code of Conduct), och att inte uppfatta den som tråkig och svårbegriplig?

Utifrån policydokumentet Code of Conduct skapade ASSA ABLOY 20 frågor som presenterades i quizform i vår produkt Academy Quiz. Testet publicerades sedan på deras intranät som en digital certifiering som medarbetarna utmanas att ta.

CASE: FOLKSAM – QUIZ SOM ÅRSREDOGÖRELSE TILL MEDARBETARNA
CASE: FOLKSAM – QUIZ SOM ÅRSREDOGÖRELSE TILL MEDARBETARNA

Uppdraget gick ut på att presentera Folksams verksamhetsår för personalen på ett trevligt och roligt sätt, för att på så sätt uppmuntra till läsning av årsberättelsen i syfte att öka kunskapen om företaget internt.

Vi producerade ett quiz som bestod av sammanlagt 15 frågor, av vilka 8 slumpmässigt valdes ut till varje spelomgång. Quizet publicerades på Folksams intranät under 2 veckor, i samband med publiceringen av årsberättelsen.

QUIZ, PERSONLIGHETSTEST OCH TÄVLING
– ALLT PÅ SAMMA PLATTFORM

Vi på MillionMind har arbetat med quiz och gamification sedan 2008, och är experter inom området. Vi har både medarbetare med spetskompetens och en världsledande gamification-plattform som många av Sveriges största företag använder.

QUIZ WIDGET

Quiz baserat på poäng, tid och topplista. Perfekt för tävlingar med priser.

PERSONALITY TEST

personlaity-quiz-paket-1-e1590484353168

Svara på frågor och se vilken typ du blir! Vilken produkt, utbildning eller tjänst passar dig?

CALENDAR QUIZ

Lucköppning med erbjudande. Luckor som öppnas en i taget varje timme, dag eller vecka. Självklart kryddat med quiz och tävlingar!

ACADEMY QUIZ

Testa och certifiera medarbetare, kunder eller återförsäljare på ett roligt och utmanande sätt.

MÅNGA FÖRDELAR

GAMIFICATION

Vi använder kraftfulla spelmekanismer som poäng, nivåer, tid och topplistor.

De kickar igång hjärnans belöningssystem och ger användarna ett dopaminpåslag, vilket gör att de vill tillbringa mycket tid med ert varumärke!

VIRALA FUNKTIONER

Quizverktyget har en inbyggd delningsfunktion som belönar deltagare som sprider quizet vidare till sina vänner.

Det främjar den organiska spridningen –
som ökar både trafik och engagemang.

LEADSGENERERING

Få nya leads – deltagare som just har valt att interagera med ert varumärke ger hög kvalitet!

Tack vare ett genomtänkt upplägg skapar vi ett högt engagemang bland besökarna och ofta resulterar över 30 % av besöken i ett lead.

ÖVERLÄGSEN EXPONERINGSTID

Våra kunder får ofta över 10 minuters exponeringstid per användare i sina kampanjer, detta dessutom i ett sammanhang som upplevs som roligt, engagerande och stimulerande. 

MOBILE FIRST

När närmare 80 % av dagens användare surfar på mobilen är det givetvis viktigt att upplevelsen är som bäst just där.

Vi arbetar därför alltid hårt på att ge mobilanvändaren en optimal upplevelse, både design- och funktionsmässigt.

ANPASSAD DESIGN

Skräddarsy era quizer efter er grafiska profil och använd er av all den inbyggda variationen i verktyget.

Då skapar ni en rolig och snygg upplevelse för användarna – med en design som sticker ut samtidigt som den helt och hållet känns som er egen.

 • 8 olika frågetyper
 • Färdiga templates
 • Videostöd
 • Topplista
 • Pollfrågorlist
 • Spel på tid
 • Språkstöd
 • Poäng
 • Slumpade frågor
 • Utmärkelsernumber

HUR KAN VI HJÄLPA ER ATT SKAPA ENGAGEMANG?

BOKA EN DEMO IDAG!

”Vi har aldrig haft så många unika besökare på vårt intranät som när vi gjorde vårt senaste quiz-utskick. Responsen har hittills varit makalöst bra. Sedan bygger också frågorna på information om företaget, så vi förenar nytta med nöje.”
– Niklas Westman, informationschef Thorengruppen

Några av de företag som valt att jobba med oss