Hornsgatan 80, 118 21 Stockholm
+46 (0)8 667 32 20

Gamification – Vi spelar utan att tänka på det!

Visst är det märkligt att vissa av oss rynkar på näsan när vi hör ordet spel, trots att de allra flesta deltar i någon form av spel varje dag utan att tänka på det. Bara genom att klicka ”gilla” på Facebook har du gjort det! En frågesport om huvudstäderna i Europa i en kvällstidning drar sig inte heller många för att göra, trots att även det är att spela och bygger på samma grundläggande metodik.

Gamification i marknadsföringen

Gamification, som handlar om spelmekanik, betyder att man förstår vad det är som gör spel så engagerande och överför den kunskapen (metoden) till andra områden – som arbetsplatsen, utbildning, marknadsföring och produktlansering – för att få det att kännas mer spännande. Gamification grundar sig på väletablerade motivationsteorier. Enligt undersökningsföretaget M2Research kommer ungefär hälften av alla globala organisationer under 2015 att ha gamification som det primära verktyget i sina förändringsprojekt.

Det handlar om att fånga användare och få dem att vilja fortsätta ägna sig åt den aktivitet man har presenterat. Vi ska spendera mer tid, vara lojala och sprida vidare till våra vänner. Ett sätt att få detta att fungera kan vara att skapa olika nivåer i ett spel eller att vi får ett ”guldkort” när vi flyger mycket. I vardagen samlar vi poäng för att hamna på topplistor och få bonuspoäng.

I MillionMind’s Quiz Widget har vi samlat denna kunskap till en färdig produkt. Det ska vara enkelt att skapa engagemang, öka trafiken på hemsidor och sociala medier, få in fler leads och skaffa fler likes. Därför har vi tagit fram en grundplattform för detta. Plattformen kan anpassas efter kundens verksamhet och behov, den är lätt att starta och skapar statistik som gör att du kan mäta dina marknadsaktiviter på ett mycket bra sätt.

Läs mer om Quiz Widget

Specialdesignad för gamification

Quiz Widget är designad för att aktivera och engagera spelarna/användarna med några små men effektiva medel som ofta används med framgång inom gamification.

1tid4Tid

Spelet går på tid för att minimera möjligheten att leta upp svaret på nätet. Tidsinslaget ökar också spänningen och ger ett positivt stresspåslag.

 

points_icon
Poäng

Varje fråga är berikad med poäng och ju snabbare man svarar rätt, desto mer poäng får man. Detta ökar engagemanget och variationsrikedomen. Olika spelare kan få olika resultat beroende hur snabbt de har svarat, även om de har svarat likadant på samma frågor.

 

3topplista4Topplista

När spelet är över rangordnas spelarnas slutpoäng på en topplista, där alla resultat rankas i poängordning. Topplistan triggar spelarna att försöka slå sig in på den, allra helst högst upp. Många spelar flera gånger för att lyckas.

 

4utmaningar4Utmaningar och bonuspoäng

En av de största fördelarna med Quiz Widget är de inbyggda funktionerna för utmaningar. De skapar en otrolig viral spridning, då vi belönar spelare som utmanar sina vänner (via Facebook, Twitter eller mejl) med bonuspoäng som adderas till deras resultat. Effekten har vi med framgång bevisat vid ett flertal tillfällen.


5musik4Musik och animationer

För att förstärka spelkänslan och helhetsintrycket har vi på ett genomtänkt sätt utrustat spelet med bland annat animationer,  bakgrundsmusik och ljudeffekter.

 

 

 

Kontakta oss

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
%d bloggers like this: