Julfest i år? Fira med julquiz!

Ett julfirande är så mycket mer än julbord och julklappar. Det är inte bara roligt och gott, utan också viktigt för sammanhållningen i teamet. Så höj temperaturen på julfesten och bjud på lite extra engagemang med quiz och gamification.

Julfest och julfirande som engagerar

Gör julfirandet lite extra roligt i år och bjud kollegorna på ett kul julquiz som stämningshöjare. Kanske tävlar ni ut roliga klappar när ni quizzar tillsammans via QR-kod på julfesten? Kanske vill ni ha en julkalender på intranätet för att hålla ångan uppe under hela mörka december? Eller varför inte ordna en lagtävling på julfesten mellan olika avdelningar?

På den här sidan hittar du några roliga förslag på olika aktiviteter, men ambitionsnivån sätter ni själva och här finns utrymme för kreativitet – vi hjälper dig gärna om du har någon egen rolig idé du vill genomföra!

Kvinna spelar spännande julquiz

Quiztävling

Frågesport och pubquiz är klassiker som umgängesform, och självklart går det att ordna digitalt både på plats och online. Med vårt quizverktyg kan ni inte bara skapa i princip vilket quiz ni vill, ni får dessutom enkelt till roliga tävlingsmoment med topplista som grädde på moset. Vem blir julens toppquizzare och får gå på julledighet rak i ryggen? Kanske kör ni fler än ett quiz – ett till sillen, ett annat till skinkan och köttbullarna och ett tredje till ris à la maltan! Antingen som separata quizer eller som en trestegstävling.

Julkalender

Gör som till exempel Zmarta, som gjorde en rolig julkalender till sina medarbetere under de tre första veckorna i december. I varje lucka fanns juliga budskap och rim och en spännande quiztävling pågick hela perioden. Den som samlade ihop flest poäng 18 december vann ett fint pris, men varje dag kunde man även vinna trisslotter!

digital julkalender, adventskalender
Julquiz topplista

Tävla i lag

Allt behöver ju så klart inte vara alla mot alla, det kan till och med vara roligare att tävla i lag. Antingen lottar ni lagen eller så låter ni de olika avdelningarna tävla mot varandra. Vilka har egentligen bäst koll på hur många fålar Staffan hade eller vilken sorts frukt H.K. Bergdahl ville bjuda Kart-Bertil Jonsson på? Håll ihop lagen genom hela julbordet och avsluta med att presentera segrarna, som förstås koras via topplistan i verktyget.

Självtest

Ett annat sorts quiz vi har är personlighetstestet. Tema bestämmer ni själva, och möjligheterna är snudd på oändliga! “Vilken julvisa är du?” är precis lika gångbart som att fråga “Vilken typ av medarbetare är du?”. Vem är du i Luciatåget – pepparkaka eller tomtenisse? Gör det tramsigt eller gör det seriöst – hur ni än gör kommer kollegorna runt bordet uppskatta det, kanske lära sig något om sig själva och framför allt ha något roligt att prata om.

Luciatåg i porslinsfigurer - julquiz 2020.

Fira digitalt?

Kanske vill, eller måste, ni fortfarande hålla avstånd? Eller sitter ni utspridda över landet eller världen? Självklart ska ni fira tillsammans ändå! Håll ett digitalt julfirande, kanske kan det till och med bli en rolig grej av att var och en dukar upp sitt eget lilla julbord vid datorn innan de ansluter till videomötet? Med gamification är det enkelt att göra videojulbordet engagerande och få deltagarna i det digitala julfirandet att inte släppa fokus!

“Ni har skapat monster av oss, vi spelar hela tiden!”

Bonnierförlagen Lära skapade ett stort julquiz med en frågebank på 60 kunskapsfrågor – blandade klurigheter om allt från utgivna böcker till förlagsfakta. Quizet publicerades på deras intranät och marknadsfördes stort internt. Planscher med QR-koder hängdes till exempel upp i matsalen och peppade till tävling mellan olika avdelningar på företaget.

Responsen från medarbetarna blev otrolig. Läs hela caset nedan!

Jul- och kunskapsquiz

Tveka inte att höra av dig

Visst låter det kul att prova på något nytt och ha ett roligt julquiz att samlas runtom? Vi hjälper er gärna att komma på ännu fler idéer, och svarar gärna på frågor om gamification och kraften bakom den.

Vill du veta mer? Boka en demo idag!

Våra produkter

Calendar Quiz

Kalenderquiz

Quiz Widget

Quiz Widget

Personality Test

personlaity-quiz-paket-1-e1590484353168

Academy Quiz

Kunskapsquiz