Hornsgatan 80, 118 21 Stockholm

Employer branding-arbete för team som jobbar på distans

stärk banden till företaget och mellan kollegor genom att skapa nya sociala kontaktytor

För att få positiva resultat i ett förändrat landskap är det A och O att medarbetarna trivs och kan jobba effektivt trots nya villkor och ändrade förhållanden. Genom att arbeta med gamification kan ni på ett enkelt sätt att stärka team-känslan och skapa social sammanhållning. Och dessutom kanske göra det lite extra spännande att gå till jobbet – trots att man sitter hemma!

Hur kan quiz och gamification stärka sammanhållningen i teamet?

Ett framgångsrikt employer branding-arbete kräver en långsiktig strategi för hur man får sina medarbetare att trivas och vara produktiva. Lyckas man har man inte bara uppnått en känsla av samhörighet och att vara en del av ett lag – utan medarbetarna blir automatiskt också de bästa ambassadörerna för varumärket. Men hur gör man i praktiken när de flesta jobbar hemifrån och kan gamification vara en intressant väg att gå?

Genom att ge era anställda något att prata om, tävla i och känna sig delaktiga av skapar ni en ny kontaktyta där de får tillfälle att hålla kontakten med varandra, och sin arbetsgivare, på det sociala plan som många gått miste om när pratstunden vid kaffeautomaten försvann. Var ni väljer att samlas spelar mindre roll – ett quiz eller ett roligt personlighetstest på intranätet, i en chatt eller på ett internt forum funkar lika bra.

 

Många fördelar

Skapa en snackis i det digitala fikarummet

Roligt och engagerande innehåll

Lyft intern humor och information

Bygger community

”Vi har aldrig haft så många unika besökare på vårt intranät som när vi gjorde vårt senaste quiz-utskick. Responsen har hittills varit makalöst bra. Sedan bygger också frågorna på information om företaget, så vi förenar nytta med nöje.”
– Niklas Westman, informationschef Thorengruppen

Case med internkommunikation

CASE: BONNIERFÖRLAGEN LÄRA – JULQUIZ TILL MEDARBETARNA

Bonnierförlagen Lära producerar läromedel, webbträffar och fortbildning för skolan. Det är ofta högt tempo inför jul och kunden ville skapa en rolig och skön stämning på kontoret för sina medarbetare. Samtidigt ville man informera om företaget och pågående projekt på ett engagerande sätt för att nå ut så brett som möjligt.

Kunden skapade bland annat ett stort jul- och kunskapsquiz med 60 frågor – blandade klurigheter om allt från utgivna böcker till frågor om förlaget. Quizet publicerades på Bonnier Läras intranät och marknadsfördes även stort internt. Planscher med QR-koder hängdes till exempel upp i matsalen, och peppade till tävling mellan olika avdelningar på företaget.

CODE OF CONDUCT – INTERN CERTIFIERING AV ASSA ABLOYS MEDARBETARE

Hur får man fler medarbetare att läsa och ta till sig uppförandekoden (Code of Conduct), och att inte uppfatta den som tråkig och svårbegriplig?

Utifrån policydokumentet Code of Conduct skapade ASSA ABLOY 20 frågor som presenterades i quizform i vår produkt Academy Quiz. Testet publicerades sedan på deras intranät som en digital certifiering som medarbetarna utmanas att ta.

CASE: FOLKSAM – QUIZ SOM ÅRSREDOGÖRELSE TILL MEDARBETARNA

Uppdraget gick ut på att presentera Folksams verksamhetsår för personalen på ett trevligt och roligt sätt, för att på så sätt uppmuntra till läsning av årsberättelsen i syfte att öka kunskapen om företaget internt.

Vi producerade ett quiz som bestod av sammanlagt 15 frågor, av vilka 8 slumpmässigt valdes ut till varje spelomgång. Quizet publicerades på Folksams intranät under 2 veckor, i samband med publiceringen av årsberättelsen.

Guide – så skapar ni sammanhållning i
teamet när alla jobbar hemma

guide-hr-mail4

Innehåll:

Hur man håller samman teamet när alla jobbar hemma

8 tips på hur ni lyckas med quiz och gamification

Så bygger ni ett bra quiz

Tre olika case för inspiration

  Vad är gamification?

  Gamification är användandet av olika spelmekanismer för att stimulera hjärnan med belöningar och feedback. Det aktiverar hjärnans lyckohormon dopamin. Samtidigt ökar lusten att dela med sig och prata om det med sina kollegor. Kort sagt, engagemanget och sammanhållningen ökar kraftigt!

  Gamification bygger på beteendevetenskap och hur vår hjärna reagerar på belöningar och feedback. Några mekanismer som fungerar extra effektivt är bland annat dessa:

  Poäng

  Nivåer

  Utmärkelser/diplom 

  Topplista

  Tid

  gamification

  Vill du testa? Spela vårt exempelquiz!

  Quiz, personlighetstest och tävling
  – allt på samma plattform

  Vi på MillionMind har arbetat med quiz och gamification sedan 2008, och är experter inom området. Vi har både medarbetare med spetskompetens och en världsledande gamification-plattform som många av Sveriges största företag använder.

  Quiz Widget

  Quiz baserat på poäng, tid och topplista. Perfekt för tävlingar med priser.

  Personality Test

  Svara på frågor och se vilken typ du blir! Vilken produkt, utbildning eller tjänst passar dig?

  Calendar Quiz

  Lucköppning med erbjudande. Luckor som öppnas en i taget varje timme, dag eller vecka. Självklart kryddat med quiz och tävlingar!

  Academy Quiz

  Testa och certifiera medarbetare, kunder eller återförsäljare på ett roligt och utmanande sätt.

  Många fördelar

  Gamification

  Vi använder kraftfulla spelmekanismer som poäng, nivåer, tid och topplistor. De kickar igång hjärnans belöningssystem och ger användarna ett dopaminpåslag, vilket gör att de vill tillbringa mycket tid med ert varumärke!

  Employer branding

  Att ha roligt tillsammans hjälper till att bygga sammanhållning i teamet och ger ett viktigt tillskott av engagemang i ert employer branding-arbete. Visa medarbetarna att de är viktiga och hjälp dem ladda batterierna genom att bjuda dem på ett kul avbrott då och då.

  Virala funktioner

  Quizverktyget har en inbyggd delningsfunktion som belönar deltagare som sprider quizet vidare till sina kollegor. Detta främjar organisk spridning som ökar både trafik och engagemang.

  Överlägsen exponeringstid

  Våra kunder får ofta över 10 minuters exponeringstid per användare i sina kampanjer, detta dessutom i ett sammanhang som upplevs som roligt, engagerande och stimulerande. 

  Mobile first

  När närmare 80 % av dagens användare surfar på mobilen är det givetvis viktigt att upplevelsen är som bäst just där. Vi arbetar därför alltid hårt på att ge mobilanvändaren en optimal upplevelse, både design- och funktionsmässigt.

  Anpassad design

  Skräddarsy era quizer efter er grafiska profil och använd er av all den inbyggda variationen i verktyget. Då skapar ni en rolig och snygg upplevelse för användarna som sticker ut samtidigt som den helt och hållet känns som er egen.

  8 olika frågetyper

  Videostöd

  Pollfrågor

  Språkstöd

  Slumpade frågor

  Färdiga templates

  Topplista

  Spel på tid

  Poäng

  Utmärkelser

  Hur kan vi hjälpa er att öka engagemanget på ert intranät?

  Boka webb-demo