Hornsgatan 80, 118 21 Stockholm

Effektivisera er kundservice med gamification

Gamification löser problem

NN

Minskade kötider

NN

Effektivare utbildning av personalen

NN

Ökad lojalitet och gemenskap

NN

Bättre onboarding för nyanställda

5 tips på hur gamification och quiz kan förbättra er kundservice

 1. Utbilda er kundservicepersonal på ett snabbt, visuellt och effektivt sätt. Gamification gör att hjärnan tar emot informationen på ett aktivt sätt och den stannar kvar längre i minnet.
 2. Lägg till ett tävlingsmoment i utbildningen, antingen i individuell form med topplista eller en kamp mellan olika kundservicegrupper om vilka som genomför utbildningen först.
 3. Skapa ett quiztest för nyanställda, där de får visa vad de har lärt sig den första tiden samtidigt som de får en repetition av det som de ännu inte har tagit till sig.
 4. Ta fram ett quiz redan under rekryteringsfasen, där kandidaterna kan lära sig mer om er samtidigt som ni får en bild av hur väl de stämmer in på den profil ni söker.
 5. Anordna en tävling för era kunder med frågor om er själva, er verksamhet och er bransch, där ni kan uppmana dem att söka svaren på er FAQ-sida. Ett utmärkt sätt att presentera svar på kundernas vanligaste frågor på ett roligt sätt samtidigt som de lär sig att söka rätt på information själva och får en positiv bild av er i samband med aktiviteten.
Bli uppringd

Fyll i formuläret så ringer vi upp dig.

  Case: Vasakronan valde att utbilda sina medarbetare inom code of conduct med gamification

  Genom att skapa kunskapstest med quiz i tävlingsform ökade Vasakronan intresset kring sin uppförandekod. Hela 85 % av deras medarbetare deltog och tack vare upplägget med gamification i quizform ökade engagemanget och fler än tidigare uppskattade testet.

  Vad är gamification?

  Gamification, som har sin grund i spelelement och spelmetodik, handlar om att förstå vad det är som gör spel så engagerande och överföra den förståelsen till andra områden – som utbildning – för att få ut mer inom respektive område. Gamification gör mottagarna mer nyfikna och intresserade, vilket gör dem mer mottagliga för informationen och kommer ihåg vad de har lärt sig i högre grad, vad det än handlar om. Läs mer om gamification här.

  Om MillionMind

  MillionMind skapar engagemang på webben inom kommunikation, marknadsföring och utbildning. Vår specialinriktning är gamification, vilket innebär att vi hämtar inspiration och metoder från speldesign och överför dem till våra kunders digitala verksamhet. Resultatet blir en mer attraktiv och interaktiv webb som skapar lojala besökare, ökar trafiken och stärker varumärket.

  Vi har kunder från alla möjliga områden, allt från stora välkända företag med tusentals anställda, till mindre företag med stor digital närvaro. Gemensamt för alla är behovet av att nå ut med sin kommunikation på ett mer engagerande vis. Till vår hjälp har vi en egenutvecklad quiz-plattform i världsklass som är designad utifrån ett gamificationtänk. Vi tillför spelmekanismer som tid, poäng, topplistor, utmaningar, levels med mera. Vår styrka ligger i kombinationen av modern design, många olika frågetyper som skapar variation och inslaget av gamification.

  Vi har funnits i över 10 år och har vårt kontor på Södermalm i Stockholm.