CRM/NYHETSBREV

SÅ FÅR NI MER LOJALITET OCH ENGAGEMANG I ER KUNDKLUBB OCH ÖKAR ÖPPNINGSFREKVENSEN AV ERA NYHETSBREV

Det är inte lätt att sticka ut i flödet av alla nyhetsbrev som fyller våra inkorgar. Det gäller att vara relevant och bjuda läsaren på ett värde. Men räcker det? Hur ökar man kundlojaliteten och får bättre konvertering på utskicken?

Svaret stavas GAMIFICATION!

HUR KAN QUIZ OCH GAMIFICATION ÖKA ENGAGEMANGET I nyhetsbrev?

Fler och fler företag upptäcker fördelarna med att arbeta med quiz som bygger på gamification. Med dem kan man skapa roliga tävlingar, tester och undersökningar som bjuder in era kunder att interagera med innehållet, istället för att bara passivt ta emot information. Besökarna blir aktiva och interagerar med er i ett positivt sammanhang samtidigt som de har roligt.

När ni bjuder på bra innehåll som uppskattas av era kunder och medlemmar ökar både kundlojalitet och engagemang och även era nyhetsbrevs öppningsfrekvens. Genom att arbeta med tvåvägskommunikation på det här sättet får våra kunder ett övertag över konkurrenterna.

Testa quizet här ovan och se hur det fungerar!

FÖRDELAR

 • Återkommande lojala besökare
 • Lång exponeringstid
 • Många delningar
 • Uppskattat innehåll
 • Bättre öppningsfrekvens

GAMIFICATION – PROVSPELA VÅR DEMO!

GUIDE – SÅ LYCKAS NI MED GAMIFICATION I ER KUNDKLUBB

Kundklubbsguiden – Innehåll:

 • Vad är gamification?
 • Hur skapar man mervärde med quiz?
 • 3 konkreta exempel på hur ni kan jobba med gamification i er kundklubb

Vad är gamification?

För att få lojalitet och engagemang i era nyhetsbrev är det viktigt att bjuda på något extra och ge era kunder/medlemmar ett mervärde. Kanske är det just gamification ni saknar?

Gamification är användandet av olika spelmekanismer för att stimulera hjärnan med belöningar och feedback. Det aktiverar hjärnans lyckohormon dopamin vilket gör att deltagarna i en av era aktiviteter får en positiv upplevelse av både den och ert varumärke. Samtidigt ökar lusten att dela med sig och tipsa sina vänner. Kort sagt, engagemanget ökar kraftigt!

Gamification bygger på beteendevetenskap och hur vår hjärna reagerar på belöningar och feedback. Några mekanismer som fungerar extra effektivt är bland annat dessa:

 • Poäng
 • Nivåer
 • Utmärkelser/diplom 
 • Topplista
 • Tid

case: Filmstaden – lojalitet med quiz och tävlingar

Uppdraget gick ut på hjälpa Filmstaden att värva nya medlemmar till sin kundklubb och samtidigt ge redan existerande medlemmar ett mervärde som hjälper till att öka engagemanget och lojaliteten.

Sedan starten har de gjort ett antal framgångsrika quiz, bland annat riktade quizer i samband med filmpremiärer men också mer allmänna quizer som sommar- och julquiz.

I julquizet, som låg ute i tio dagar under slutet av december 2018, fick deltagarna svara på roliga frågor om både aktuella filmer och julklassiker. Varje frågeomgång utgjordes av sex frågor, som slumpades från en frågebank på tjugo frågor. Deltagarna fick spela hur många gånger de ville, vilket uppmuntrade till många spel.

QUIZ, PERSONLIGHETSTEST OCH TÄVLING
– ALLT PÅ SAMMA PLATTFORM

Vi på MillionMind har arbetat med quiz och gamification sedan 2008, och är experter inom området. Vi har både medarbetare med spetskompetens och en världsledande gamification-plattform som många av Sveriges största företag använder.

QUIZ WIDGET

Quiz baserat på poäng, tid och topplista. Perfekt för tävlingar med priser.

PERSONALITY TEST

personlaity-quiz-paket-1-e1590484353168

Svara på frågor och se vilken typ du blir! Vilken produkt, utbildning eller tjänst passar dig?

CALENDAR QUIZ

Lucköppning med erbjudande. Luckor som öppnas en i taget varje timme, dag eller vecka. Självklart kryddat med quiz och tävlingar!

ACADEMY QUIZ

Testa och certifiera medarbetare, kunder eller återförsäljare på ett roligt och utmanande sätt.

MÅNGA FÖRDELAR

GAMIFICATION

Vi använder kraftfulla spelmekanismer som poäng, nivåer, tid och topplistor. De kickar igång hjärnans belöningssystem och ger användarna ett dopaminpåslag, vilket gör att de vill tillbringa mycket tid med ert varumärke!

VIRALA FUNKTIONER

Quizverktyget har en inbyggd delningsfunktion som belönar deltagare som sprider quizet vidare till sina vänner. Det främjar den organiska spridningen –
som ökar både trafik och engagemang.

LEADSGENERERING

Få nya leads – deltagare som just har valt att interagera med ert varumärke ger hög kvalitet! Tack vare ett genomtänkt upplägg skapar vi ett högt engagemang bland besökarna och ofta resulterar över 30 % av besöken i ett lead.

ÖVERLÄGSEN EXPONERINGSTID

Våra kunder får ofta över 10 minuters exponeringstid per användare i sina kampanjer. Detta dessutom i ett sammanhang som upplevs som roligt, engagerande och stimulerande. 

MOBILE FIRST

När närmare 80 % av dagens användare surfar på mobilen är det givetvis viktigt att upplevelsen är som bäst just där. Vi arbetar därför alltid hårt på att ge mobilanvändaren en optimal upplevelse, både design- och funktionsmässigt.

ANPASSAD DESIGN

Skräddarsy era quizer efter er grafiska profil och använd er av all den inbyggda variationen i verktyget. Då skapar ni en rolig och snygg upplevelse för deltagaren – som sticker ut samtidigt som den helt och hållet känns som er egen.

 • 8 olika frågetyper
 • Färdiga templates
 • Videostöd
 • Topplista
 • Pollfrågorlist
 • Spel på tid
 • Språkstöd
 • Poäng
 • Slumpade frågor
 • Utmärkelsernumber

HUR KAN VI HJÄLPA ER ATT SKAPA ENGAGEMANG?

BOKA EN DEMO IDAG!

”… engagemanget bland Elle Decos och HPs följare i sociala medier blev enormt: 2000 unika personer quizade totalt 14 000 gånger! Både slutkund och beställare är supernöjda och kommer absolut att fortsätta jobba med quiz i framtiden. En relativt liten insats i jämförelse med genomslaget det fick.”
Lotta Andersson, kampanjansvarig, Minnesota Communication

Några av de företag som valt att jobba med oss