Hornsgatan 80, 118 21 Stockholm

Content marketing

Vad är content marketing?

Content marketing, eller innehållsmarknadsföring som det heter på svenska, innebär mindre aggressiv och påträngande marknadsföring genom att man erbjuder innehåll som är intressant och relevant för mottagaren, istället för generiska annonser eller banners.

Syftet med content marketing är att kommunicera med kunder och prospekt utan att i första hand sälja. Istället för att högljutt demonstrera sina produkter eller tjänster levererar man ett mervärde som ger köpare mer kunskap, och de känner att de får göra sina egna val – beslutsprocessen sker på deras villkor. Det skapar förtroende och en mer ömsesidig relation, vilket så småningom – när kunden är mogen – kan leda till en affär. Då har man ofta också ökat möjligheten till en långsiktig relation istället för en engångsaffär.

Varför innehållsmarknadsföring?

Traditionell marknadsföring blir allt mindre effektiv och allt fler företag har börjat använda sig av content marketing. Detta beror på att distributionskanalerna är fler, och mängden information som vi tar emot blir allt större och svårare att filtrera. Det funkar inte i samma utsträckning att tvinga på konsumenterna sitt budskap. Konsumenterna måste komma frivilligt, och då krävs det något särskilt som lockar. Genomtänkt och engagerande innehåll ger ett mervärde.

› Blog om Content Marketing

Test – Vad kan du om Content marketing?

6 tips för att lyckas med din content marketing-strategi

1. Analysera och fastställ vad er målgrupp söker och vad ni kan erbjuda.
2. Skapa tydliga personas (målgrupp). Vilka är de? Vad gör de? Vilka grupper på LinkedIn är de med i?
3. Bjud på intressant innehåll (e-böcker, filmer, quiz, inspiration, seminarier, workshop, tips).
4. Sätt upp tydliga Calls To Action (CTA) till innehåll som besökaren vill ha.
5. Erbjud CTA baserat på var i köpprocessen kunden är.
Ny besökare –> återkommande besökare –> mogen för köpbeslut
6. Ha inte för bråttom, content marketing tar tid!

Så skapar vi värde för våra kunder

Oavsett om ni ska stärka ert varumärke, sälja produkter eller tjänster, öka kundlojaliteten, skaffa leads eller utbilda er personal krävs det att ni engagerar era kunder, prospekt och medarbetare. Det bästa sättet är att involvera mottagarna i en interaktiv aktivitet, där man skapar en dialog istället för envägskommunikation. Syftet är att på ett roligt och informativt sätt få användaren att lära sig mer om era produkter och tjänster utan att kommunikationen blir för aggressiv och säljinriktad. Ni får lojala besökare som får ett gott intryck av ert företag, stannar längre på sajten och är mer benägna att berätta om er för sina vänner.

Där kommer MillionMind in i bilden. I vårt verktyg, Quiz Widget, kan ni förpacka det ni vill säga på ett roligt och inspirerande sätt – i quizform! Med hjälp av gamification aktiverar och underhåller ni era besökare och uppnår det som är så viktigt: engagemang.

MillionMind’s platform is not a simply a fun quiz. To me it is a knowledge transfer tool utilizing gamification properties, and it has proven to be very effective.

David Wolgers ASSA Abloy

Kontakta oss!

    Olav Törnblom

    Telefon: 070 219 04 06
    E-post: olav@millionmind.com
    Adress: Hornsgatan 80, Stockholm