CASE: NATIVEKAMPANJ MED VIASAT SPORT – QUIZTÄVLING FÖR BETSSON

KUND

Viasat Sport/Betsson

PERIOD

December 2016–januari 2017, 2 veckor

UPPDRAG

Att bidra med ytterligare en kanal med intressant innehåll som uppmuntrar till engagemang och interaktion, för att hjälpa Viasat att skapa en attraktiv plattform för sina annonsörer.

LÖSNING

Viasats annonsavdelning skapade, med hjälp av vårt quizverktyg Native Quiz, en native-kampanj i quizform åt sin kund Betsson. Vi hjälpte självklart även till med anpassning av quizet till Betssons varumärke med hjälp av färger, bilder, logotyper och typsnitt.

Kampanjen bestod av ett Premier League-quiz under Betssons flagg, och publicerades av Viasat på redaktionell plats på viasatsport.se. Den tävlande fick i varje spelomgång sju slumpvis utvalda frågor. Daglig vinst till den tävlande som lyckats få högst poäng utgjordes av en officiell matchtröja från vinnarens favoritlag i Premier League.

RESULTAT

Native-kampanjen blev lyckad då över 3 800 unika spelare tillsammans spelade 29 000 gånger under perioden. I snitt tog ett spel 63 sekunder och användarna spelade över 6 gånger var, vilket ökade exponeringstiden dramatiskt under kampanjen – till cirka 7 minuter per spelare.

Förutom en positiv exponering av varumärket fick Betsson nya besökare genom de annonser som låg i quizet efter avslutat spel. Hela 26 % av spelarna som registrerade sig i tävlingen klickade vidare till Betssons hemsida!