Case: Tidningen Dagen, Påskquiz

KUND

Dagen

PERIOD

April 2019, 1 vecka

UPPDRAG

Att locka nya prenumeranter genom spännande interaktivt innehåll kopplat till ett bra erbjudande, och samtidigt ge gamla prenumeranter ett mervärde för att öka engagemang och lojalitet.

LÖSNING

Dagen producerade ett påskquiz med elva intressanta frågor om varför vi firar påsk. De tio högst placerade fick ett handgjort kors i olivträ från Betlehem, och varje deltagare fick möjlighet att spela quizet två gånger för att kunna maximera sin poäng.

I slutet på quizet fanns ett tydligt call to action: ”Tack för att du var med och tävlade. Om du inte redan är prenumerant vill vi tacka dig för din tid och ge dig en liten gåva. Klicka på fortsätt nedan för att komma vidare till den.”

RESULTAT

Totalt spelades över 5000 spel, varav ungefär hälften slutfördes. Av dessa valde hela 25 % att registrera sig för att ha möjlighet att vinna ett av priserna som delades ut. Exponeringstiden uppgick dessutom till nästan 3 minuter per deltagare, i snitt.

Nära 500 deltagare klickade också på call to action-knappen vilket i slutänden resulterade i många nya prenumeranter – ett exceptionellt resultat enligt Dagen själva!

VILL DU VETA MER?

”Försäljningen som kan härledas till vårt quiz slog alla förväntningar vad gäller faktisk försäljning. Verktyget är utmärkt för företag som vill nå och engagera kunder på ett mindre traditionellt sätt. Affärsnyttan finns med från grunden i verktygets utformning.”

Dennis, kampanjansvarig sociala medier