Case: TECE – quiz som verktyg för att bygga relationer och varumärke på byggmässa

KUND

TECE

PERIOD

Maj 2022–pågående

UPPDRAG

TECE ville ha en kul aktivitet i sin monter på en av Nordens viktigaste mötesplatser för bygg- och fastighetsbranschen och dess aktörer –byggmässan “Nordbygg” .

Med ett quiz som verktyg för att bygga både relationer och varumärke ville man sticka ut ur mängden på ett roligt sätt som aktiverade och engagerade monterbesökarna, och samtidigt få möjlighet att samla in kontaktuppgifter på ett smidigt sätt.

LÖSNING

TECE gjorde alla rätt när de anordnade quiztävlingen i sin monter på Nordbygg. I quizet fick besökarna testa sina kunskaper om företaget och dess produkter – perfekt på en fackmässa där produkterna faktiskt står i fokus för intresset från målgruppen. Och fina priser fanns också i potten för de tre vinnarna, som korades när mässan var avslutad.

Montern var utrustad inte bara med stora roll-ups med QR-kod till quizet – som man spelade direkt i sin mobil – utan även med en live-topplista som visades i en monitor på väggen under hela mässan för att höja spänningen och väcka tävlingsinstinkten.

Man delade också ut flyers med QR-koden och information om tävlingen, så att besökare på språng ändå kunde få chansen att delta.

RESULTAT

”Quizet fungerade som en bra isbrytare, och hjälpte oss att knyta nya kontakter och samla in leads.”

Sofia Ljunggren, Nordic Marketing Manager

TECE har verkligen förtjänat ett bäst i klassen för hur man använder ett quiz på en mässa, och quizet spelades nästan 700 gånger av taggade besökare.

Själva tyckte de att resultatet var så lyckat att de efter det inledande mässupplägget satsade på en årslicens och även kommer att använda quizverktyget i sin verksamhet i Norge.

I planerna framåt ingår att använda verktyget på olika mässor, i marknadsföringen i stort samt som en hjälp till säljarna när är ute och demar nya produkter hos sina kunder och återförsäljare.

VILL DU VETA MER?

Leaflets med QR-kod till quizet TECE använde för att bygga relationer och varumärke på Nordbygg.