CASE: STOCKHOLMS UNIVERSITET – VAD KAN DU OM NATURVETENSKAP?

KUND

Stockholms universitet (SU)

PERIOD

Mars–april, 2016

UPPDRAG

Att väcka intresset för Stockholm universitets naturvetenskapliga utbildningar inför ansökningsperioden. Att få fler att besöka hemsidan och att i förlängningen söka till SU:s utbildningar.

LÖSNING

Tillsammans med Naturvetenskapliga fakulteten på SU tog vi fram ett quiz med frågor om naturvetenskap och deras naturvetenskapliga utbildningar. Tävlingen publicerades på deras hemsida i samband med starten på ansökningsperioden i mars. Vinnarna fick exempelvis en huvtröja med SU-tryck och biobiljetter. Kampanjen marknadsfördes bland annat med banner på Veckorevyn.se, Feber.se och på Stockholms universitets Facebooksida.

RESULTAT

Inför kampanjen var förhoppningen att få över 1 000 genomförda spel i quizet. Resultatet blev mer än det femdubbla och slutade på drygt 5 500 spel! Exponeringstiden på sidan ökade samtidigt med i genomsnitt en och en halv minut, och Naturvetenskapliga fakultetens hemsida besöktes också av fler användare än vanligt.

“Kampanjen har varit väldigt lyckosam, och intresset för quizet har överträffat våra förväntningar. Det är ett kul sätt att marknadsföra oss och våra utbildningar på, och vi hoppas och tror att det kan bidra till att öka intresset för naturvetenskap och naturvetenskapliga utbildningar”
Lina Enell, Informatör vid Naturvetenskapliga fakulteten