Case: SPP – Personlighetstest “Vilken spartyp är du?”, med riktad uppföljning

KUND

SPP

PERIOD

September 2021–december 2021

UPPDRAG

Att i form av ett personlighetstest ge SPP möjligheten att identifiera sina kunders behov och ge dem träffsäkra tips och råd utifrån detta.

LÖSNING

SPP skapade sitt personlighetstest “Vilken spartyp är du?” i vårt quizverktyg (Personality Test). Innehållet bestod av frågor som vad man gör med det orange kuvertet när det kommer hem eller hur ofta man ser över sitt sparande. Genom att vikta svaren i alla frågorna fick man fram en spartyp på alla deltagare – börshajen, snittsvensken eller trygghetstörstaren – och kunde utifrån detta följa upp med träffsäkra och relevanta tips, råd och erbjudanden.

Testet låg på SPP:s hemsida och marknadsfördes i sociala medier samt banners och native-annonsering, vilket gav en enorm effekt (se nedan).

RESULTAT


Över 8 000 spel
och hela 86 % klick på CTA!

SPP:s kampanj blev en stor succé och man fick ut precis vad man ville av testet och uppföljningen. Över 8 000 spel och makalösa 86 % av deltagarna klickade sig direkt efter quizet vidare till de anpassade råden, som låg på SPP:s webb. Råden var väldigt genomarbetade, ambitiösa och presenterades i ett trevligt pdf-format.

Kampanjen var faktiskt så lyckad att SPP utsågs till Bästa digitala kampanj när vi på MillionMind korade årets mest framgångsrika samarbeten i vår prisutdelning i december. SPP visade verkligen på ett bra sätt vilken effekt man kan få med ett bra helhetstänk, med inte bara ett roligt och attraktivt test utan även en genomtänkt uppföljning som deltagarna verkligen är intresserade av.

VILL DU VETA MER?

“Er kundservice och support har varit förstklassig från början till slut och på en av våra kampanjer fick vi ett enormt engagemang, vilket var riktigt kul att få uppleva.”

Alexander Karlsson, Digital Channel Lead