Case: Skincity – quiztävling på Facebook och Instagram

KUND

Skincity (årets bästa e-handlare på Retail Awards 2016)

PERIOD

November 2016, 1 vecka

UPPDRAG

Att skapa ett mervärde runt Skincitys populära julkalender med hudvårdsprodukter genom en rolig och engagerande tävling, och därigenom både bidra till varumärkesbygget och stärka banden till konsumenterna för ökad lojalitet.

LÖSNING

I samband med att Skincitys julkalender såldes slut på rekordtid skapades en quiz-tävling i vårt verktyg Quiz Widget, där fem av de exklusiva kalendrarna fyllda av eftertraktade hudvårdsprodukter tävlades ut. Frågorna i quizet skrevs av Skincitys hudterapeuter och handlade om olika aspekter av hudvård, alltifrån hur man bäst tar hand om olika typer av hudproblem till vilka ingredienser som ingår i vilka produkter och vilken verkan de har. Quizet låg uppe på Skincitys sajt under en vecka, och marknadsfördes även på deras Facebook- och Instagramkonton samt på grundaren Annika Forsgrens egen blogg ”Hudspecialisten”.

RESULTAT

”Löve it! Mer av detta!”

Tävlingen blev väldigt framgångsrik, och populär bland Skincitys kunder – som visade ett mycket stort engagemang. Så stort faktiskt att kampanjen vid tidpunkten blev en all time high, med rekordsiffror för oss på MillionMind. Quizet fick sammanlagt över 135 000 spel av 20 000 unika användare, många spelade alltså väldigt många gånger och exponeringstiden blev därför mycket lång per deltagare. Skincity fick också mycket positiv feedback från sina kunder, samt många kommentarer och likes både på Facebook och Instagram. Och genom dessa fick de förstås ytterligare uppmärksamhet och spridning. Genom quizkampanjen fick Skincity över 6 500 nya mejladresser att använda i sin marknadsföring och över 2 000 nya prenumeranter till sitt nyhetsbrev.

Ett par citat från Skincitys följare på Instagram:

“Löve it! Mer av detta!”

“Jättekul test!! Fick ingen jättebra placering men insåg hur mycket jag faktiskt lärt mig om hudvård sedan jag kom i kontakt med Skincity och Annikas blogg”

VILL DU VETA MER?