Case: SJ – rekrytering av nya medlemmar till kundklubben SJ Prio på olika event och evenemang

KUND

SJ

PERIOD

December 2016–pågående

UPPDRAG

SJ är vid många tillfällen ute bland sina kunder på olika event – till exempel på mässor och arbetsmarknadsdagar och de håller också olika typer av föreläsningar – och vill då ha en kul och engagerande aktivitet att använda i sitt arbete med att rekrytera nya medlemmar till sin kundklubb SJ Prio.

LÖSNING

Ett exempel på hur SJ jobbar med quiz är årets (2022) arbetsmarknadsdagar på Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Mässan “CHARM” anordnas för studenterna av studentkåren, och SJ deltog med flera medarbetare på plats under två dagar, 5–6 april.

SJ har varit med på detta evenemang i några år redan och deltar även i andra aktiviteter på Chalmers – bland annat har de hållit lunchföreläsningar om sitt miljöarbete.

På Campus finns det en gammal SJ-tågvagn som SJ skänkt till Chalmers och den använde de som bas under mässdagarna.

Där bjöd de studenterna på kaffe och chokladboll, och höll i en SJ Prio-rekrytering med ett quiz som drog intresse med fina priser i form av tågbiljetter och hörlurar. I ett samarbete med Readly och Nextory fick studenterna även 3 månaders gratis läsning när de registrerade sig i tävlingen.

En stor banderoll utanför lockade in i vagnen och väl inne blev man bjuden på quiz och fika i skön kombination. Quizet spelade studenterna på sina egna mobiler via en QR-kod utskriven på en vanlig skrivare – en snabb, smidig och enkel lösning.

RESULTAT


90–95 % av besökarna skannade QR-koden!

Ryktet spred sig och SJ hade ett par bråda dagar med tryck i kaffebryggningen.

Hela 90–95 % av besökarna skannade QR-koden vid sitt besök i tågvagnen, och quizet gav totalt nästan 1500 spel av strax över 400 unika spelare. Knappt 300 av dessa registrerade sig dessutom som deltagare i tävlingen – och 150 leads om dagen i en tågvagn som står still måste anses vara bra jobbat! 

VILL DU VETA MER?

”Riktigt lyckade dagar, och så enkelt med quizet!”

Lava Mahmod, Försäljningsansvarig Privatresenärer

SJ:s tävlingsaffisch med QR-kod till quizet de använder i arbetet att rekrytera nya medlemmar till SJ Prio.
Enkelt att tävla i mobilen via QR-kod.
Rekrytering av nya medlemmar till kundklubb pågår inuti tågvagnen som SJ skänkt till Chalmers.
Rekrytering av nya medlemmar till kundklubben SJ Prio.
Stor banderoll med inbjudan till fika utanpå tågvagnen.
Fika och quiz i gott sällskap!
Studenter köar för att komma in i vagnen.
Ryktet spred sig och studenterna strömmade till.