Case: SJ – lojalitet med engagerande innehåll i form av quiz via nyhetsbrev

KUND

SJ

PERIOD

Januari 2017–pågående

UPPDRAG

Att hjälpa SJ att öka engagemanget genom att ge ett större mervärde till SJ Prio-medlemmar, samt att bidra till att öka öppningsfrekvensen av SJ Prios nyhetsbrev.

LÖSNING

Genom att lösa en årslicens till vårt verktyg Quiz Widget har SJ fortlöpande kunnat skapa roliga och spännande quiz-tävlingar till prenumeranterna på SJ Prios nyhetsbrev – cirka en miljon till antalet.

Själva quizerna kan handla om allt ifrån filmer och konserter till orter eller högtider, och är ofta kopplade till en speciell händelse och fina erbjudanden. Man tävlar också ofta ut fina priser, ett exempel på detta är ett Håkan Hellström-quiz där man kunde vinna biljetter till den utsålda konserten på Ullevi.

RESULTAT

Tävlingarna är mycket populära och drar många läsare till SJ:s sajt. En av de tävlingar som, hittills, lett till mest engagemang handlade om filmen ”Jag älskar dig”, som man kunde vinna biljetter till. Tävlingen drog totalt in över 113 000 spel av 21 600 individuella besökare. 80 % av de tävlande registrerade sig också i formuläret i quizet – en fantastisk siffra! Dessutom ökade besökstiden på sajten med runt 1 minut per besökare under veckan som quizet var aktivt. Detta leder i sin tur till en ökad lojalitet från medlemmarnas sida.

Med quiz-verktyget får vi en effektiv tävlingsform med enkel administration. Det ger oss möjlighet att smidigt tävla ut vinster från oss och våra partners. Samtidigt kan vi kommunicera våra budskap via quizerna samt göra enklare undersökningar.”

Peter Magnusson, SJ Marknadskommunikation