CASE: SJ – JULKALENDER MED JULTIPS, QUIZ OCH BRA ERBJUDANDEN

KUND

SJ

PERIOD

December, 2016

UPPDRAG

Vi fick uppdraget att skapa en julkalender åt SJ. Det huvudsakliga syftet var att underhålla och engagera de befintliga medlemmarna i SJ Prio, men kalendern skulle också användas för att sälja resor, marknadsföra SJ:s sortiment och sprida information i syfte att utöka kundbasen.

LÖSNING

Tillsammans med SJ, och deras reklambyrå Kaplan, skapade vi en julkalender med erbjudanden, tävlingar och jultips som lades upp och marknadsfördes på SJ:s hemsida. Kaplan och SJ stod för kalenderns innehåll och ordnade fina erbjudanden och vinster i samarbete med olika sponsorer och samarbetspartners, som till exempel Designtorget, Liseberg, Tivoli, Way Out West och Paddanbåtarna i Göteborg.

RESULTAT

Julkalendern mötte stort intresse och kampanjsidan visades över 370 000 gånger för 130 000 unika besökare. Över 80 % av dem registrerade sitt tävlingsresultat med namn och e-post!

Kalendern spreds och diskuterades på ett flertal bloggar, forum och webbsidor med listor över aktuella julkalendrar. På en del av dessa publicerades kalendern lucka för lucka, och varje erbjudande diskuterades i detalj av medlemmarna.