CASE: SATSELIXIA – SOMMARKAMPANJ FÖR ANSTÄLLDA I SVERIGE OCH NORGE

KUND

SATSELIXIA

PERIOD

Juli och augusti 2016

UPPDRAG

Att hjälpa SATSELIXIA i deras arbete med att uppmuntra sina medarbetare till att vara aktiva och utbilda sig inom nya träningsklasser under sommaren, så att de skulle kunna återvända till arbetet till hösten väl förberedda och i god form.

LÖSNING

Tillsammans med SATSELIXIA utvecklade vi konceptet SATSELIXIA Summer Games. Det utgjordes av en tävling där medarbetarna kunde samla poäng dels genom att genomföra träningspass och dels genom att svara på ett kunskapsbaserat quiztest. Den som fick flest poäng sammanlagt blev korad till segrare, och tävlingsperioden avslutades med en kick-off för alla medarbetare.

SATSELIXIA Summer Games genomfördes som två separata tävlingar i två länder, Sverige och Norge, under två sommarmånader.

Till kampanjen tillverkade vi ett SATSELIXIA-quiz samt byggde en specialanpassad sajt där SATSELIXIAS medarbetare kunde spela quizet samt checka in alla sina träningspass för att registrera poäng.

RESULTAT

Drygt 1 100 spel spelades av sammanlagt 236 medarbetare, som öppnade konto på sajten och var med i tävlingen. I snitt spelade varje medarbetare quizet 4,6 gånger för att förbättra sitt resultat, och lärde sig därigenom mer om företaget och de olika passen man erbjuder.