CASE: NORDICBET – SVERIGES FRÄMSTA SHL-EXPERT

KUND

NordicBet, huvudsponsor till SHL (Svenska hockeyligan)

PERIOD

December 2017

UPPDRAG

Att stärka intresset för, och engagemanget kring, SHL och dess klubbar hos fansen – genom att involvera dem i en bred och ambitiös kampanj. Idén till upplägget kom från oss själva, och föll NordicBet i smaken eftersom de sökte ett mer effektivt och engagerande sätt att nå ut till sin målgrupp, i detta fall SHL-fansen.

LÖSNING

Vi skapade ett quiz för varje SHL-klubb, sammanlagt 14 stycken. Sedan uppmanade vi, tillsammans med NordicBet och SHL, via sociala medier respektive klubbs fans att skicka in egna frågor om sin klubb. Tillsammans med ett antal frågor skrivna av oss blev det till 14 utmanande quizer à 20 frågor om klubbarna, där fansen kunde testa sina kunskaper och mäta sina krafter mot varandra. 10 vinnare från respektive quiz gick vidare till en stor final, där de bästa vann fina priser.

RESULTAT

Deltagarna fick bara spela respektive quiz tre gånger var, men trots det spelades quizerna över 12 500 gånger. Det var även många utmaningar och delningar bland fansen,och mycket positiv diskussion kring quizerna bland deltagarna, vilket underlättade spridningen. Det var dock stor variation i hur mycket de olika klubbarna valde att puffa för quizerna bland sina fans, och de klubbar som synliggjorde quizet fick avsevärt bättre siffror än de som var sämre på det.

NordicBet var mycket nöjda med både kampanjens genomförande och resultatet i stort.