CASE: MOCCAMASTER ACADEMY – UTBILDNING OCH CERTIFIERING ONLINE FÖR ÅTERFÖRSÄLJARE

KUND

Moccamaster/Bästa kompisar

PERIOD

2014–2016

UPPDRAG

Moccamaster är en premiumprodukt bland kaffebryggare. Man vänder sig till de kräsna kaffedrickarna och Moccamaster säljs bland återförsäljare som Cervera, Siba och Järnia. Traditionellt har Moccamaster utbildat säljare i butiker runtom hela Norden genom fysiska möten, vilket både var tidskrävande och kostsamt.

Reklambyrån Bästa Kompisar i Malmö fick i uppdrag att skapa en utbildning online för att samtidigt öka tillgängligheten och spara både tid och pengar.

LÖSNING

Bästa Kompisar tog hjälp av MillionMind och skapade en spännande webbportal, Moccamaster Academy, där säljare från butiker i hela Norden kunde logga in för att ta del av utbildningsmaterial och göra ett test. Det var viktigt att skapa en lekfull och lärorik miljö, därför byggdes akademin kring principer från gamification. Testet var en certifiering där säljarna svarade på 15 frågor om kaffebryggaren och för att bli godkänd säljare krävdes alla rätt. Tack vare MillionMinds quiztjänst uppfattades testet som varierande, pedagogiskt och snyggt förpackat.

RESULTAT

Moccamaster Academy har lanserats i Sverige, Norge, Finland och Danmark och har varit i drift sedan början av 2014.

Totalt har 2 000 test genomförts av 600 unika säljare, varav 450 har certifierats.