Case: HP marknadsför sitt sponsorskap av ELLE Decoration Design Awards med design-quiz

KUND

Minnesota Communication/HP

PERIOD

Januari 2019, 11 dagar

UPPDRAG

Att på uppdrag av Minnesota Communication producera ett snyggt designquiz för att, på ett interaktivt och roligt sätt, marknadsföra HP Instant Inks sponsorskap av ELLE Decoration Design Awards 2019.

LÖSNING

Minnesota skapade i samarbete med våra content managers en frågebank på 20 roliga kunskapsfrågor med fokus på design. Tre av dessa var HP-relaterade frågor. Varje spelomgång utgjordes av 7 frågor, varav 4 valdes ut slumpmässigt medan de 3 HP-frågorna visades varje spelomgång.

Deltagarna fick spela så många gånger de ville i sina försök att vinna det eftertraktade priset: 2 biljetter till ELLE Decoration Design Awards 2019. I slutet av quizet fanns en tydlig ”call to action” i form av en banner med budskapet ”Läs mer” om HP Instant Ink.

Quizet marknadsfördes via Frida Fahrmans Instastory, Elle Decorations sajt och HPs sociala medier.

RESULTAT

Quizet skapade ett stort intresse och fick runt 14 000 spel av cirka 2 000 unika användare. Eftersom många valde att spela många gånger blev exponeringstiden i snitt hela 6 minuter per användare, och så många som 35 % av alla som slutförde ett spel valde att registrera sig med namn och e-postadress. Ett mycket lyckat resultat, som både kund och beställare var mer än nöjda med!

”… engagemanget bland Elle Decos och HPs följare i sociala medier blev enormt: 2000 unika personer quizade totalt 14 000 gånger! Både slutkund och beställare är supernöjda och kommer absolut att fortsätta jobba med quiz i framtiden. En relativt liten insats i jämförelse med genomslaget det fick.”
-Lotta Andersson, kampanjansvarig