Case: Hotell Havsbaden – julkalender med tävling och erbjudande

KUND

Hotell Havsbaden

PERIOD

December 2020 och december 2021

UPPDRAG

Att på ett roligt och engagerande sätt locka fler gäster till hotellet även under vinterperioden och samtidigt visa upp hotellet och berätta mer om det i ett tilltalande format. Man ville förutom att bygga varumärke få tillgång till intresserade personers e-postadresser för fortsatt kontakt och marknadsföring.

LÖSNING

Hotell Havsbaden skapade en visuellt väldigt inbjudande interaktiv kalender, i vårt verktyg Calendar Quiz, där man verkligen lyckades visa upp vad man har att erbjuda – såväl när det gäller själva hotellrummen som restaurang och spaavdelning och andra faciliteter. Varje dag hade man åtminstone en quiztävling eller ett erbjudande, men ofta både och. Man såg också till att variera frågor, erbjudanden och även tävlingsupplägg, så att besökarna varje gång fick en ny upplevelse när de öppnade en lucka. Kalenderperioden avslutades med ett finalquiz på julafton – där man kunde vinna ett generöst boendepaket för två personer.

Tävlingen publicerades på Hotell Havsbadens sajt och marknadsfördes både via sajten och i deras olika sociala medier.

För att uppmuntra till viral spridning belönades delningar, på sociala medier och via mejl, med bonuspoäng. På så sätt kunde deltagarna optimera sina chanser att vinna samtidigt som quizet spreds till nya kontakter.

RESULTAT

Julkalendern blev väldigt populär, och fick totalt över 21 000 unika deltagare, varav 5 000 registrerade leads med e-postadresser. Kalenderluckorna delades också över 1 500 gånger och en tredjedel av alla registrerade kom från deltagarnas delningar i olika kanaler – en väldigt bra siffra!

Sammanlagt spelades quizfrågorna hela 77 000 gånger, och då frågorna dessutom handlade om vad just Hotell Havsbaden har att erbjuda sina gäster fick man verkligen ut sina budskap och byggde varumärke på ett svårslaget sätt i ett positivt sammanhang.

VILL DU VETA MER?

Hotell Havsbadens julkalender med tävling och erbjudanden