CASE: HKSCAN – AKADEMI ONLINE FÖR ÅTERFÖRSÄLJARE OCH INKÖPARE

KUND

HKScan, via reklambyrån Spinn

PERIOD

2016 och framåt

UPPDRAG

Reklambyrån Spinn gav oss i uppdrag att skapa ett webbaserat utbildningstest för ”Grisakademin” – HKScans kraftfulla satsning på att lyfta den svenska grisens anseende på restauranger och storkök i form av en utbildning för inköpare och grossister.

LÖSNING

Vi tog tillsammans med Spinn fram fem digitala quizer med kunskapsfrågor på olika teman: Djurhållning & djuromsorg; Produkter & tillagning; Piggham & Rapsgris; Styckningsschema och Allmänt om gris. Dessa spelas som avslutning på Scans utbildning ”Grisakademin”, som är en utbildning i lättsamt format bestående av både föreläsningar och teoretiska och praktiska övningar. Vinnaren av grisquizet vinner en gyllene knorr-statyett.

RESULTAT

Vi utgör en viktig del i slutmomentet av en utbildning som HKScan har fått en otrolig respons på av sina nöjda deltagare. Redan i februari 2017 hade 36 utbildningar genomförts, och vi har en nöjd kund som efter det första året har valt att förlänga vårt samarbete.

Årets Kock-besökarna har också fått tillfälle att testa sina griskunskaper i vårt quiz, då HKScan använda det som ett uppskattat inslag i sin monter då de ställde ut tillsammans med Svenskt Kött under 2017 års tävling.

Länkar:

Spinns case:
http://spinn.se/feeds/scan-titel/

Artikel i framtidens kött: http://framtidenskott.se/2017/02/21/nu-satter-vi-svensk-gris-pa-kartan/