Case: Filmstaden – licenskund

KUND

Filmstaden

PERIOD

Licens sedan 2018

UPPDRAG

Att hjälpa Filmstaden att värva nya medlemmar till sin kundklubb och samtidigt ge redan existerande medlemmar ett mervärde som hjälper till att öka engagemanget och lojaliteten.

LÖSNING

Efter en lyckad pilot-kampanj om Oscarsgalan löste Filmstaden en årslicens för vårt verktyg Quiz Widget. De har sedan dess gjort ett stort antal framgångsrika quiz med olika teman som till exempel superhjältar, skräck, “Romantiska filmer” till alla hjärtans dag och “Gissa film-mammorna” till mors dag. De har också gjort många riktade quizer i samband med filmpremiärer (Bond, Star Wars och Batman för att nämna några), men också mer allmänna quizer som sommar- och julquiz.

I det första julquizet, som låg ute i tio dagar under slutet av december 2018, fick deltagarna svara på roliga frågor om både aktuella filmer och julklassiker. Varje frågeomgång utgjordes av sex frågor, som slumpades från en frågebank på tjugo frågor. Deltagarna fick spela hur många gånger de ville, vilket uppmuntrade till många spel.

Tävlingen var öppen för alla, men endast den som var eller blev medlem i Filmstaden kunde vinna något av de fina priserna, som utgjordes av presentkort på bio. Dessa delades ut i fallande valörer från vinnare och ner till tionde plats.

Quizet publicerades på Filmstadens webbplats och marknadsfördes via nyhetsbrev.

RESULTAT

Filmstaden är mycket nöjda med utfallet av kampanjerna, som har genererat ett stort engagemang från deltagarna.

I julquizet deltog strax under 18 000 unika spelare, som tillsammans spelade nästan 200 000 spel. I snitt spelade varje användare 11 gånger vilket sammanlagt blir cirka 10 minuters exponeringstid per användare för Filmstadens varumärke!

Efter detta har Filmstaden regelbundet skapat roliga quizer på olika teman åt sin publik. Upplägget har visat sig vara mycket uppskattat av medlemmarna och varje quiz genererar tusentals registreringar och ofta tiotusentals till hundratusentals spel. Många väljer att spela många gånger och alltså är exponeringstiderna genomgående långa – ett bra sätt att stärka både sitt varumärke och banden till medlemmarna.

”För oss på Filmstaden är det viktigt att hela tiden hitta nya sätt att engagera och underhålla våra viktigaste gäster: medlemmarna. Som medlem gillar man givetvis bio och film, och genom att skapa quizer med olika filmteman både underhåller och när vi våra medlemmars filmintresse.”

Ida Tholcke, Campaign Specialist, Customer Loyalty, Filmstaden

Ett skräckfilmsquiz Filmstaden gjort som licenskund.
Som licenskund har Filmstaden bland annat gjort ett Skräckfilmsquiz som fick 135 000 spel.
Filmstadens hyllningsquiz till alla film-mammor på mors dag.
Till mors dag gjorde Filmstaden ett kul “Gissa film-mammorna”-quiz.
Till Star Wars-premiären gjordes ett quiz.
Premiär-quiz: Star Wars!
Inför premiären av James Bond: No Time to Die så släppte Filmstaden ett quiz!