Case: Equestrian Stockholm – engagemang i sociala medier och på mässor och event

KUND

Equestrian Stockholm

PERIOD

November 2021–pågående

UPPDRAG

Equestrian ville hitta ett kul och smart sätt att aktivera och engagera sina besökare på de mässor och event de deltar i. De ville även kunna lyfta nya kollektioner på sina sociala medier – med fokus på det välbesökta Instagram-kontot – och samtidigt ge följarna ett mervärde i form av roligt interaktivt innehåll.

LÖSNING

Equestrian har gjort flera olika quizkampanjer, både internationellt och inom Sverige. De har på egen hand skapat flera olika quizer, på både engelska och svenska, i vårt quizverktyg Quiz Widget. Quizerna har de sedan använt både på plats på mässor, i utskick och i sociala medier.

På mässan i samband med Sweden International Horse Show kunde till exempel Equestrian Stockholms besökare spela quiz via QR-kod direkt i montern som en del av lanseringskampanjen för en ny kollektion. De har också hunnit med att göra en internationell jultävling med exklusiva priser ur Bordeaux-kollektionen som lanserades strax före jul..

RESULTAT


16 000 spel och 66 % registreringar!

Med hjälp av rätt innehåll och god kännedom om sin målgrupp har Equestrian genererat ett stort engagemang. Till exempel fick man i julquizet, som låg ute under 3 veckor i december 2021, nästan 16 000 spel av cirka 7 000 deltagare. Hela 66 % av de som slutförde ett spel registrerade sig med namn och mejladress för att delta i tävlingen. I princip alla deltagare valde också att spela quizet två gånger, och exponeringstiden per deltagare uppgick då till sammanlagt en minut.

Equestrian Stockholm kommer att fortsätta att jobba med quiz framöver. De har fått bra resultat och tycker att quizerna är ett smart sätt att engagera kunder och följare – både digitalt och på plats på mässor och event – samtidigt som de på ett roligt sätt förmedlar kunskap om produkter, material och nya kollektioner.

VILL DU VETA MER?

”Vi tycker att quizerna är ett jättebra sätt att förmedla lite djupare kunskap om våra kollektioner och vad vi står för – till exempel när det gäller materialval eller CSR – vem säger att informativt inte samtidigt kan vara kul?”

Sofia Berglund, Marketing Director, Equestrian Stockholm