CASE: CITY MARIEHAMNS SOMMARKALENDER

KUND

City Mariehamn

PERIOD

Juli 2020

UPPDRAG

Att bjuda på en daglig digital upplevelse då pandemin ledde till inställda fysiska evenemang i ”hela Ålands mötesplats” – Mariehamn. Att genom spännande interaktivt innehåll ge ett mervärde, både till besökare på plats och digitala besökare, och på så sätt öka engagemang och lojalitet med chans att konvertera till köp.

LÖSNING

Företagen i City Mariehamn gick samman och producerade tillsammans en sommarkalender, med hjälp av vårt verktyg Calendar Quiz. I kalendern kunde turister och invånare tävla om fina priser från butiker och restauranger i hela Mariehamn samtidigt som de fick fina erbjudanden och rabatter. Varje dag under juli öppnades en lucka med ett nytt erbjudande från en av verksamheterna i centrum, kryddat med en tävling med dagliga quizfrågor om Åland.

Vinnarna kunde bland annat vinna presentkort att handla för i någon av butikerna. Kampanjen avslutades den 31 juli med en stor finaldag med erbjudanden från alla deltagande företag och ett roligt final-quiz.

Sommarkalendern marknadsfördes i print, radio och sociala medier samt med posters på stan – med QR-kod så att man lätt kunde delta i sin mobil. Dessutom marknadsförde varje butik kampanjen individuellt, såväl på plats som i sina sociala medier.

RESULTAT

Istället för att fokus hamnade på inställda evenemang i spår av pandemin blev sommarkalendern en daglig händelse som engagerade många av Ålands cirka 30 000 invånare digitalt – och därigenom drev handel, både fysiskt och över nätet.

Totalt spelades mer än 12 000 quizfrågor i sommarkalendern under kampanjen och nästan 850 unika deltagare registrerade sig i tävlingen för att ha möjlighet att vinna något av priserna som delades ut. Kampanjen spriddes också effektivt viralt på sociala medier – mer än 2 500 personer kom in via delningar!

”Vi fick en riktig humörhöjare till kampanj mitt i pandemin! Den drev handel både fysiskt och över nätet, och sommarkalendern blev en daglig händelse som engagerade målgruppen med en tydlig ’top of mind’-effekt.”
Dan Ferna, Cityledare, City Mariehamn