Case: City Gross – återkommande tävlingar för följare, besökare och Priokunder

KUND

City Gross

PERIOD

Oktober 2021 – pågående

UPPDRAG

City Gross var initialt intresserade av en engagerande julkalender och valet föll på vår quizkalender, som de bäddade in på sin webb. Efter kalenderperioden valde de att teckna en årslicens för Quiz Widget och man har idag flera olika syften med quizerna – att skapa interaktion och lojalitet med befintliga följare, att bygga varumärkeskännedom och även att komma ut med erbjudanden i en enkel form av prospektering. Men huvudfokus har varit interaktionen med företagets följare.

LÖSNING

Den första kampanjen City Gross genomförde med oss var som sagt en julkalender, logiskt nog med stort fokus på ät- och drickbart. Man fick i kalendern till en trevlig och engagerande blandning av juliga quizfrågor, diverse erbjudanden och stämningsfulla tips och recept.

Framgången med julkalendern gjorde att City Gross valde att teckna en årslicens för att använda quizverktyget löpande i sin marknadsföring och sin kommunikation i sociala medier, där man inledde med roliga och populära temaquizer, som bland annat hälsoquiz, grönsaksquiz och köttquiz. City Gross ägare Bergendahls firar också 100 år i år (2022), vilket man har fokuserat mycket på sedan i våras. Det har också märkts på quizerna, där man har ställt frågor om företaget och dess historia samtidigt som man har tävlat ut fina priser.

RESULTAT

MillionMind har gett oss möjligheten att skapa interaktion med våra följare på ett enkelt sätt. MillionMind har varit väldigt tillmötesgående och proffsiga i sitt bemötande och deras verktyg är väldigt enkelt att komma igång med. Vi har sett fina resultat med framför allt lång varumärkesexponering mot kunder – något som är svårt att nå i dagens snabbrörliga landskap.”

Max Lennartsson, Social Media Manager

City Gross har fått bra spridning och engagemang i sina quizer och fick bland annat 40 000 sidvisningar och ca 20 000 öppnade luckor i sin julkalender. Jubileumsquizerna har också varit populära och i maj nådde man över 10 000 spel på en veckas tävling i ett av quizerna. Allra mest nöjd är man trots allt med den långa varumärkesexponeringen, där man (som vanligt i quizkampanjer) nått upp i flera minuter per deltagare.

VILL DU VETA MER?