Case: Charge Amps –
eventquiz med QR-kod på eCar Expo-mässan

KUND

Charge Amps

PERIOD

December 2021, 3 dagar

UPPDRAG

Charge Amps, som erbjuder smarta laddlösningar för elbilar, var en av 64 utställare på eCar Expo-mässan i Göteborg i december 2021. Man ville ha ett sätt att synas i den tuffa konkurrensen och därigenom kunna visa upp sina produkter. Samtidigt ville man även kunna följa upp aktiviteten på ett bra sätt efter mässan. Lösningen blev ett roligt och informativt mässquiz om företaget, där deltagarna via en QR-kod fick tävla om laddstationer till bilen.

LÖSNING

Quizet skapades i vår quizklient Quiz Widget och innehöll sju frågor om Charge Amps och deras produkter. Deltagarna fick fem frågor åt gången och kunde spela maximalt två gånger. Priset för de bästa var en laddstation till bilen, vilket lockade många till Charge Amps monter.

För att göra quizet mer tillgängligt och skapa en lägre tröskel för att spela satte man upp QR-koder, som besökarna skannade för att komma till quizet – något som visade sig vara ett mycket bra drag.

RESULTAT


Över 500 unika spelare, mer än var 20:e besökare på mässan!

518 unika spelare skannade QR-koden och spelade quizet, vilket var mer än var 20:e besökare under mässans tre dagar. Det måste sägas vara starka siffror med tanke på att man var en av hela 64 utställare på mässan. I snitt tillbringade spelarna en knapp minut med att svara på lärorika och intresseväckande frågor om företaget och hela 35 % av de som slutförde quizet registrerade sig, samtidigt som de godkände uppföljning och kontakt med Charge Amps.

Charge Amps var väldigt nöjda med utfallet och möjligheterna till uppföljning efter mässan, så man beslutade sig för att fortsätta med detta även vid kommande evenemang.

VILL DU VETA MER?

”Quizet är ett kul och effektivt sätt att få uppmärksamhet och samla leads på event och mässor. Vi har dessutom alltid fått snabb och bra hjälp – vi kommer att fortsätta med denna aktivitet på kommande mässor!”

Minna de Groot, Partner Marketing Manager

Charge Amps monter på mässan.
Mässquiz med QR-kod drog besökare till montern.
Närbild på Charge Amps monter, full av besökare.
Mer än var 20:e besökare på mässan spelade!
Fråga från mässquiz med QR-kod, som användes på eCar Expo-mässan.
En av de informativa frågorna från mässquizet.