Case: Bonnierförlagen Lära använder gamification på sitt intranät – julquiz till medarbetarna

KUND

Bonnierförlagen Lära

PERIOD

November 2019

UPPDRAG

Bonnierförlagen Lära producerar läromedel, webbträffar och fortbildning för skolan. Det är ofta högt tempo inför jul och kunden ville skapa en rolig och skön stämning på kontoret för sina medarbetare. Samtidigt ville man informera om företaget och pågående projekt på ett engagerande sätt för att nå ut så brett som möjligt.

LÖSNING

Bonnierförlagen Lära har tidigare investerat i MillionMinds quizlicens, där de kan skapa interaktiva och engagerande quizer. Företaget har bland annat använt quiz för att marknadsföra Micke Hermanssons nya bok ”222 grejer du inte visste att du ville veta”.
För Bonnier Lära var det därför ett kort steg till att använda quiz och gamification även i sin internkommunikation.

Kunden skapade ett stort jul- och kunskapsquiz med 60 frågor – blandade klurigheter om allt från tidningar till frågor om förlaget. Quizet publicerades på Bonnier Läras intranät och marknadsfördes även stort internt. Planscher med QR-koder hängdes till exempel upp i matsalen, och peppade till tävling mellan olika avdelningar på företaget.

RESULTAT

Under november spelades quizet över 2 200 gånger av över 100 medarbetare, vilket tyder på ett otroligt stort engagemang. Några spelade till och med flera hundra gånger! Företagets marknads- och kommunikationsansvariga är jättenöjd med den interna quizkampen:

Det är nästan lika beroendeframkallande att göra quizfrågor som att spela. Antalet som engagerat sig i vår interna quizkamp är över förväntan.” Anna Granlund, marknads- och kommunikationsansvarig

Medarbetarna ger lika positiv feedback:
”Ni har skapat monster av oss, vi spelar hela tiden!”
”Jag spelar till och med hemma på en fredag kväll!”
”Vilket kul quiz!”

Att använda gamification i internkommunikationen är ett enkelt sätt att samla medarbetarna i en aktivitet – oberoende av tid och plats – för att bygga team och för att förenkla och förtydliga organisationens mål. Quiz är dessutom en strålande form för att jobba med tunga policydokument så som Code of Conduct eller GDPR.

VILL DU VETA MER?

”Det är nästan lika beroendeframkallande att göra quizfrågor som att spela. Antalet som engagerat sig i vår interna quizkamp är över förväntan.”

Anna Granlund, marknads- och kommunikationsansvarig