Case: Boksläppsquiz för Bonnierförlagen Lära

KUND

Bonnierförlagen Lära

PERIOD

September 2019 och framåt

UPPDRAG

Bonnierförlagen Lära släppte i samband med Bokmässan i Göteborg hösten 2019 boken ”222 saker du inte visste att du ville veta”, där föreläsaren och tidigare läraren Micke Hermansson presenterar vetenskapliga fakta på ett roligt och lärorikt sätt.

Med ett quiz i samband med boksläpp ville man skapa mer intresse runt boken. Samtidigt ville man skapa ett mervärde för köparna genom att ha en digital del där man fortlöpande kan testa sig själv genom att spela roliga quizfrågor baserade på bokens innehåll, och vi på MillionMind fick uppdraget.

LÖSNING

På baksidan av omslaget trycktes en QR-kod som går direkt till en landningssida med ett kul quiz baserat på bokens innehåll. Quizet är byggt i vårt verktyg Quiz Widget och uppdateras löpande med nya tävlingar och frågor. Dessutom används quizet som marknadsföring, till exempel vid boklanseringen på Bokmässan i Göteborg där QR-koden trycktes upp på stora roll-ups och livetävlingar ordnades i montern.

Bokens innehåll var perfekt som grund till ett interaktivt onlinequiz där läsarna kan kanalisera sitt engagemang. Upplägget är ett utmärkt sätt att få en bok att leva långt efter lanseringen, och vi tror att vi kommer se mer av det här sättet att ge mervärde i framtiden.

RESULTAT

Quizet var ett mycket uppskattat inslag på Bokmässan, där drygt 250 personer spelade det på plats i samband med boksläppet.

Under hösten 2019 och framåt kommer Bonnierförlagen Lära att använda quizet för att löpande anordna tävlingar – med förhoppningen om stort engagemang för både boken och quizet!

VILL DU VETA MER?

”Vi är så stolta över den här boken – både för att vi får presentera läromedelskändisen Micke för en bredare publik och för att vi introducerar parallellformatet onlinequiz”

Marie Carlsson, förlagschef på Bonnierförlagen Lära