CASE: BETSSON – TUTTOQUIZET

KUND

Betsson

PERIOD

Mars–april 2019, 5 veckor

UPPDRAG

Att på uppdrag av Betsson producera en serie kunskapsbaserade fotbollsquiz för att i samarbete med Sveriges största fotbollspodd, Tutto Balutto, utse ”Sveriges bästa fotbollsvetare” och därigenom engagera sin publik.

LÖSNING

Betsson stod bakom upplägg och priser, MillionMind producerade de kunskapsbaserade frågorna som också publicerades via vår quizplattform Quiz Widget och quizet marknadsfördes via fotbollspodden Tutto Balutto, som också lånade ut sitt namn i form av ”Tuttoquizet”.

Under fyra kvalveckor lades ett quiz per vecka ut på Betssons specialdesignade sajt ”tuttoquizet.se”. De 20 bästa från varje kvalquiz, samt den som skickat flest accepterade utmaningar, gick vidare till finalen vecka 5. Även de 20 bäst placerade (som inte redan direktkvalat) totalt sett gick vidare, och sammanlagt gick alltså 104 personer till finalen, som ägde rum 24–26 april 2019.

Varje quiz utgjordes av 20 frågor, med hög svårighetsgrad, per spel, och deltagarna fick bara en chans att kvalificera sig per vecka. Förstapriset i varje kvalquiz var biljetter till Sverige–Malta i Betssons loge samt en hotellnatt och ett resebidrag på 1 000 kr. 2–3:e pris och utmanarpriset bestod av presentkort på matchtröjor och vinnarna av 4–5:e pris fick Tutto Balutto-tröjor.

Finalens förstapris bestod av en fotbollsresa till Madrid och biljetter till Sverige–Spanien medan andra- och tredjepriset utgjordes av presentkort på fotbollsresor på 5 000 respektive 3 000 kronor.

RESULTAT

Kampanjen möttes av ett stort intresse och de olika quizerna spelades av tusentals spelare varje vecka. Den genomsnittliga exponeringstiden uppgick till över 4,5 minuter per quiz och deltagare. De deltagare som spelat alla kvalquizerna har därmed delat drygt 18,5 minuters positiv samvaro med varumärket, samtidigt som de finalister som deltagit i alla quizerna har tillbringat smått otroliga 23 minuter i Betssons och Tutto Baluttos sällskap!

Utöver detta har Betssons varumärke naturligtvis fått en positiv exponering för en betydligt större publik än så under kampanjen, eftersom Tuttoquizet marknadsfördes inför Tutto Baluttos månghövdade publik under hela fem veckor.

”Först och främst är det ett quiz som är jävligt roligt att göra. Själva uppbyggnaden av quizet är kul. Alla har varit och gjort ett quiz på nätet förut, men jag skulle vilja säga att det här är ett riktigt femplus-quiz.”
Thomas Wilbacher, sportjournalist i Tutto Balutto-podden