CASE: BEIJER BYGGMATERIAL – JULKALENDER ONLINE MED DAGLIGA ERBJUDANDEN, QUIZ, BONUSAR OCH STOR QUIZFINAL

KUND

Beijer Byggmaterial

PERIOD

December 2014, 2015 och 2016

UPPDRAG

Att skapa en rolig aktivitet online under branschens lågsäsong och samtidigt skapa en naturlig öppning för vidare kontakter via e-post.

LÖSNING

Vi skapade i samarbete med Beijer Byggmaterial en julkalender med dagliga erbjudanden, quizfrågor, bonusar och en stor quizfinal på julafton. Beijer bygg sålde även in de olika luckorna till sina partners, som på olika sätt sponsrade med erbjudanden och bonusar. Varje tävlingsdeltagare fick spela högst en gång per lucka.

Vinsterna i den stora quizfinalen utgjordes av presentkort hos Beijer på 10 000, 3 000 och 2 000 kronor för de tre högst placerade tävlande. Vinnarna annonserades på Beijers Facebook-sidor och på beijerbygg.se, där man även kunde se hela topplistan.

RESULTAT

Beijer Byggs julkalendrar har skapat lojalitet, med många dagligen återvändande lucköppnare. Exponeringstiden för en besökare som följer hela kalendern var under den senaste kalendern i snitt runt 18 minuter, eller 45 sekunder per lucka. Ungefär 35 % av lucköppnarna registrerade sig med sin e-postadress för att kunna delta i finalquizet, och även ta emot fortsatta erbjudanden från Beijer Bygg.

Vi är väldigt glada över att ha en nöjd kund som har återkommit år efter år!

Omdöme från presenttips.se:

”Beijer Bygg har en jättefin julkalender med dagliga erbjudanden och även tävlingar att delta i.”

”Med Julkalender online får vi ytterligare en bra kanal att kommunicera med våra kunder. Det är ett bra och kul sätt att få ut våra erbjudanden.”
Patrik Näslund, Online Sales Specialist hos Beijer Byggmaterial