CASE: ASSA ABLOY – JUBILEUM MED QUIZTÄVLING

KUND

ASSA ABLOY

ÅR

2014 och 2019

UPPDRAG

Att hjälpa ASSA ABLOY att fira sina jubileum med en rolig aktivitet som samtidigt – som ett led i företagets employer branding – bidrar både till att öka kunskapen om koncernen internt och till en ökad gemenskap inom företaget.

LÖSNING

ASSA ABLOY skapade till sina jubileum roliga quiz med frågebanker på 250 (2014) respektive 170 (2019) frågor kring koncernen blandat med allmänbildningsfrågor om till exempel kändisar, film och musik. Tio frågor ur frågebankerna slumpades sedan in per per spel, och man fick maximalt spela fem spel per dag – vilket ökade lusten att återkomma för att spela mer dagen efter. Quizerna spelades på tid och man fick fler poäng ju snabbare man svarade rätt. ASSA ABLOY lade även till ett tävlingsmoment en gång i månaden, där den som låg överst på topplistan vann ett signerat diplom av företagets VD.

RESULTAT

Quizerna blev riktiga snackisar i korridorerna, och tävlingsmomenten skapade interna hjältar, vilket var mycket uppskattat. Tack vare de pedagogiska frågorna stärktes också kunskapen kring koncernen. Under de första nio månaderna 2014 spelades över 5 000 spel, med en diplomerad vinnare varje månad. 2019 års quiz fick sammanlagt hela 29 000 spel av drygt 1 100 medarbetare. Man har alltså spelat 26 gånger var och spenderat i snitt 42 minuter på att lära känna sitt företag bättre på ett kul sätt – det är vad vi kallar engagemang!