Case: Arvid Nordquist – quizer om mat och dryck i digitala magasinet Smaka och sociala medier

KUND

Arvid Nordquist

PERIOD

April 2021–pågående

UPPDRAG

Arvid Nordquist valde våren 2021 att teckna en pilotlicens för vårt verktyg, vilken de förlängde till en årslicens vid pilotens slut. Syftet från företagets sida är framförallt att lyfta sitt digitala inspirationsmagasin Smaka, både för att bjuda på tips och kunskap kring mat och dryck och för att få fler prenumeranter. Verktyget används dock även i andra syften, till exempel internt.

LÖSNING

Störst fokus har Arvid Nordquist lagt på kombinationen mat och dryck och framförallt vilka drycker som passar till vilken mat. Under våren 2021 har bland annat tre roliga och visuellt aptitliga quizer med dryckestema publicerats – Roséquiz, Bubbelquiz och ett quiz om vinlandet Uruguay. Quizerna har varit både informativa och utmanande och väckt nyfikenhet kring dryckerna samtidigt som man har fått in nya leads. Man har också lyckats med den ibland svåra konsten att lyfta produkter på ett subtilt sätt samtidigt som man bjuder på roligt innehåll och attraktiva priser.

Tävlingarna publicerades på Smaka-sajten och marknadsfördes aktivt både via sajten och sociala medier.

För att uppmuntra till viral spridning belönades delningar, på sociala medier och via mejl, med bonuspoäng. På så sätt kunde deltagarna optimera sina chanser att vinna samtidigt som quizerna spreds organiskt.

RESULTAT

Trots en begränsad målgrupp har Arvid Nordquists tre quizer med dryckestema alla spelats tusentals gånger, mellan 3 000 och 5 000 gånger per quiz, samtidigt som man fick nästan 2 000 e-postadresser från deltagarna.

Arvid Nordquist var väldigt nöjda med utfallet och valde därför i juni 2021 att förlänga sin licens efter pilotperioden.

VILL DU VETA MER?

“Millionminds quizplattform är ett bra verktyg för att på ett kul sätt samla in e-postadresser samtidigt som vi marknadsför och bygger kännedom kring våra produkter på ett engagerande sätt.”

Camilla Hammar, Project Manager Communication & Design, Arvid Nordquist