CASE: AFTONBLADET – SHL‑QUIZ FÖR SPORTBLADETS LÄSARE

KUND

Aftonbladet/Sportbladet

PERIOD

Oktober 2015, 4 dagar

UPPDRAG

Att skapa lojalitet och engagemang genom att ge SHL-fansen något extra, och att öka Sportbladets exponeringstid.

LÖSNING

Våra Content Managers skapade ett quiz med SHL-relaterade frågor av varierande svårighetsgrad: lätta, medelsvåra och riktigt kluriga. Quizet publicerades i en artikel på sportbladet.se där läsarna uppmanades att tävla, och att utmana sina vänner, för att kunna vinna en ”NHL-bibel” – en tjock Aftonbladet-bilaga.

Varje spelomgång utgjordes av sju slumpvis utvalda frågor. Quizet låg ute i fyra dagar, från torsdag till söndag, och man kunde spela flera gånger för att förbättra sitt resultat. De tio bästa, och den som framgångsrikt utmanat flest vänner, vann en NHL-bibel.

RESULTAT

Quizet genererade 46 200 spel, av strax under 17 500 unika användare. I snitt spelade varje unik användare quizet 2,7 gånger, med en exponeringstid som i genomsnitt låg på 1,5 minuter. Varje användare tillbringade alltså nästan 4 minuter extra på Sportbladets webbplats under tävlingen! Som en bonus fick Sportbladet cirka 2 500 nya e-postadresser via registreringsformuläret i slutet av quizet. Redaktionen var också mycket nöjd med quizet och kvaliteten på frågorna i det.