Hornsgatan 80, 118 21 Stockholm

Academy Quiz

Skapa egna certifieringar, inlärningsstöd och tester med gamification och quiz.

Upptäck Academy Quiz – spela demon nedan!

paket_academyquiz

Skapa interaktiva och engagerande tester

 

och certifieringar med gamification

Med MillionMinds Academy Quiz blir det lätt att på ett pedagogiskt, effektivt och roligt sätt utbilda medarbetare, underleverantörer, kunder eller återförsäljare. Genom att väva in gamification i utbildningarna kan ni med hjälp av aktiv inlärning hjälpa medarbetarna att bättre minnas vad de lär sig, samtidigt som inlärningsprocessen blir roligare och ni stärker lojaliteten till företaget och varumärket.

Man kan även ordna utmaningar inom företaget och mäta sig med sina kollegor på diverse inspirerande sätt. Allt detta skapar engagemang och en vi-känsla som är oerhört viktig för att bygga en framgångsrik företagskultur, samtidigt som man lär sig mer om företaget, produkterna eller sitt yrkesområde.

Academy Quiz – innehåll

Gamification

Academy Quiz är laddat med spelmekanismer som ökar engagemanget genom att stimulera hjärnans belöningssystem så att dopamin utsöndras. Bland annat:

Poäng
Tid
Diplom (utmärkelse)

Det leder till att deltagarna uppskattar testet mer och spelar många gånger i rad, delar med sina kollegor och minns innehållet bättre.

8 olika frågetyper

Vi har berikat Academy Quiz med 8 olika frågetyper. Variationen skapar en roligare upplevelse samtidigt som den ger pedagogiska fördelar.

1. Textfrågor: Svarsalternativ i text – ett alternativ är rätt.
2. Flersvarsfrågor: Svarsalternativ i text – fler alternativ kan vara rätt.
3. Bildfrågor: Bilder (med eller utan förtydligande text) som svarsalternativ.
4. Videofrågor: Lägg till video före frågan.
5 Skalfrågor: Svara på en numerisk skala (till exempel årtal, kr, procent eller nummer). Finns som skala eller intervall.
6. Sorteringsfrågor: Rangordna alternativen i rätt ordning.
7. Pollfrågor:  Omröstning (fasta alternativ utan rätt svar).
8. Fritextfrågor ( : Deltagaren får svara med en egen, fritt formulerad, kommentar.)

.

Aktiv inlärning

Många utbildningar bygger på passiv inlärning, där du helt enkelt matas med information du förväntas lära dig, i motsats till aktiv inlärning – där du har en aktiv och deltagande roll. Att aktiv inlärning är ett långt bättre sätt att lära sig saker har forskarna varit övertygade om länge.

Med Academy Quiz gör du interaktiva tester som med sin variation i utformningen av de olika frågetyperna och sina gamificationinslag gör att måste vara aktiv på ett helt annat sätt och dessutom håller sig mer alert än vid ett vanligt standardtest. Detta gör testerna roligare att genomföra och hjälper samtidigt deltagarna att komma ihåg sina nya kunskaper bättre.

Video

Lägg till videoklipp i quizet genom en smidig integration med Youtube.

Klippet spelas upp innan frågan visas och kan till exempel vara en introduktion för hela quizet eller ge viktig information inför en speciell fråga.

Anpassa design till ert varumärke

Det är enkelt att skräddarsy designen till just ert företag. Med egna templates kan ni lätt applicera rätt design på varje quiz ni gör.

Följande är anpassningsbart:

färger
former
bilder
typsnitt
egen logga

När kan man använda Academy quiz?

Hur kan vi hjälpa er att skapa engagemang?

Boka en demo idag!

  Många fördelar

  Gamification

  Vi använder kraftfulla spelmekanismer som poäng, tid och utmärkelser. De kickar igång hjärnans belöningssystem och ger användarna ett dopaminpåslag – när man har roligt lär man sig mer samtidigt som man kommer ihåg innehållet bättre!

  Utmärkelser/Diplom

  Belöna medarbetare som klarat ett test eller en certifiering med ett diplom. Det ökar känslan av prestation och är en morot för dina medarbetare att genomföra uppgiften.

  Anpassad design

  Skräddarsy era quizer efter er grafiska profil och använd er av all den inbyggda variationen i verktyget. Då skapar ni en rolig och snygg upplevelse för användarna – som sticker ut samtidigt som den helt och hållet känns som er egen.

  8 olika frågetyper

  Videostöd

  Pollfrågor

  Språkstöd

  Slumpade frågor

  Färdiga templates

  Mobile first

  Spel på tid

  Poäng

  Statistik & analys

  SÅ FUNGERAR DET

  1. Bygg ert test i vår editor

  Välj "Academy Quiz" i vår intuitiva och lättanvända Quiz Manager och skapa ert test. Lägg in frågorna, ladda upp bilder och filmer och förhandsgranska resultatet.  

  Drag and drop-gränssnitt

  Enkelt att förstå och komma igång

  Webbaserat (ingen installation krävs)

  2. ANPASSA DESIGNEN

  Anpassa designen till ert varumärke med våra enkla templates. Välj egen färg, typsnitt och former och avsluta med att lägga in er logga. 

  Välj era färger

  Ladda upp eget typsnitt

  Designa knappar

  Ladda upp er logga

  3. Publicera enkelt och smidigt

  Publicera enkelt testet på er sajt, i era sociala medier eller på ert intranät med ett litet embed-script (iframe). Kompatibelt med de flesta system. Det finns även direktlänk till testet, om ni inte har en kampanjsida.

  Enkelt embed-script

  Fungerar i till exempel Share Point och Episerver

  Kompatibelt med de flesta system

  qp-publicera

  Vill du veta mer om hur det fungerar?

  Boka en demo idag!

   SAMLA IN DATA OCH FÅ VÄRDEFULLA INSIKTER MED ACADEMY QUIZ

   Mät engagemang med Academy Quiz

   Med vår omfattande statistikdel kan du följa upp KPI:er som antalet deltagare, vilka som klarat testet och hur de svarade på frågorna. Vilka frågor var lätta och vilka behöver ni förtydliga för att budskapet ska nå fram?

   Värdefulla insikter

   Quiz bygger på interaktion, vilket gör att ni lär er mer om era deltagare samtidigt som de har roligt. I verktyget kan du få reda på vad användarna faktiskt kan och tycker med hjälp av pollfrågor och lättillgängliga undersökningar.

   Case som inspiration

   assa-case-thumb
   CODE OF CONDUCT – INTERN CERTIFIERING AV ASSA ABLOYS MEDARBETARE

   Hur får man fler medarbetare att läsa och ta till sig uppförandekoden (Code of Conduct), och att inte uppfatta den som tråkig och svårbegriplig?

   Taggar: code of conduct, certifiering, diplom

   skalfråga från mocchamasters certifiering med quiz online

   MOCCAMASTER ACADEMY – UTBILDNING OCH CERTIFIERING ONLINE FÖR ÅTERFÖRSÄLJARE

   Moccamaster är en premiumprodukt bland kaffebryggare. Man vänder sig till de kräsna kaffedrickarna och Moccamaster säljs bland återförsäljare som Cervera, Elgiganten och Järnia. Traditionellt har Moccamaster utbildat säljare i butiker runtom hela Norden genom fysiska möten, vilket både är tidskrävande och kostsamt. Uppdraget gick ut på att skapa en engagerande utbildning online.

   Taggar: academy online, diplom, certifiring, byråsamarbete

   Gyllene Knorren som pris i HKScans utbildning med quiz
   HKSCAN – AKADEMI ONLINE FÖR ÅTERFÖRSÄLJARE OCH INKÖPARE

   Reklambyrån Spinn gav oss i uppdrag att skapa ett webbaserat utbildningstest för ”Grisakademin” – HKScans kraftfulla satsning på att lyfta den svenska grisens anseende på restauranger och storkök i form av en utbildning för inköpare och grossister.

   Taggar: certifiering, utbildning, byråsamarbete

   Några kunder som valt att arbeta med oss

   Hur kan vi hjälpa er att skapa engagemang?

   Boka en demo idag!

    Fler produkter