Halloweenquiz på AW

Tips på hur man livar upp AW, personalfester och konferenser med quiz

Har ni olika tillställningar och aktiviteter på företaget, kanske även tillsammans med samarbetspartners, återförsäljare eller andra? Se till att ha med quiz som inslag på AW:t, så blir det nästan garanterat roligare för deltagarna och det kan påverka hela stämningen. Nedan förklarar vi varför och kommer även med ett färskt exempel på hur vi själva gjorde i fredags.

Fördelarna med just ett tema-quiz är många, oavsett vilken slags tillställning ni har. Är det en vanlig AW eller en personalfest så livar det alltid upp med en lättsam tävlingsaktivitet, där man kanske kan vinna något kul pris. Man kan även kan dela upp deltagarna i lag, för att få till både rivalitet och teamkänsla. Ofta tycker många att det saknas något om man inte har någon aktivitet alls och quiz är det väldigt få som inte gillar, särskilt som det går att utforma på så många olika sätt. Dessutom är det både en digital och fysisk aktivitet, så alla kan vara med och delta – både de som är på plats och de som av olika anledningar befinner sig någon annanstans.

Om ni istället har en större konferens eller en gemensam aktivitet med partners eller återförsäljare, där många inte känner varandra sedan innan, finns det flera fördelar med quiz även här. Först och främst fungerar det ofta som en icebreaker, där deltagarna i många fall frågar varandra om vilka frågor man kunde eller hur det gick i quizet. Man kan också passa på att informera om och ställa frågor om företaget, ens produkter eller kanske platsen man är på, på ett roligt och inbjudande sätt. En annan vinkel, som har visat sig vara både väldigt uppskattad och effektiv, är att ställa roliga och gärna personliga frågor om deltagarna på tillställningen. Då lär man känna varandra även digitalt och kommer varandra lite närmare samtidigt som man har kul tillsammans. Om man har med lagom personliga inslag i quizet blir stämningen ofta snabbt mycket mer familjär och avslappnad. Är det många olika företag som samlas kan man såklart ställa roliga frågor om de olika företagen istället och på så sätt lära känna varandras företag. Vad som passar bäst för just er vet ni ju allra bäst själva! Sätt även gärna upp QR-koder till quizet, så att det är lätt att komma igång med spelandet och alla kan spela på sina egna mobiler.

Givetvis använder vi oss regelbundet av detta själva och här är ett exempel från i fredags, när vi stod för aktiviteten på vårt kontorshotell, IOFFICE. Tillsammans med IOFFICE hade vi satt upp QR-koder till vårt AW-quiz runtom festområdet, så att alla kunde gå in själva och spela på sin mobil. Eftersom det är halloweentider var temat givet och det passade perfekt när även AW-deltagarna i många fall hade spökat ut sig ordentligt och firade ut veckan med diverse kusliga inslag. De flesta av besökarna kände inte varandra sedan innan, då det är massor av olika företag på kontorshotellet, men quizet blev ett perfekt sätt att inleda en konversation för många och en väldigt uppskattad aktivitet att samlas kring och tala om. Givetvis lockades även många av att ta hem förstapriset – en korg fylld med en massa godsaker. Den uppdaterade topplistan var hela tiden synlig på en stor duk, vilket i sig bidrog till ännu mer snack och positiv tävlingsglädje. Nästan 200 spel blev det under de två timmar som quizet var öppet och utdelningen av förstapriset skedde sedan på plats.

Sugen på att testa? Spela gärna livedemon på vårt AW-quiz här, så kan du se hur vi utformade quizet för just det här eventet:

Hur ni utformar just er quizaktivitet handlar såklart om vilken sorts företag ni är och vilken slags tillställning det handlar om. Förutom det vi nämnt tidigare är en kul variant till exempel att ha ett quiz före aktiviteten, ett (eller flera) under den och ett efteråt. Då får man något förberedande som skapar förväntning, något roligt under själva tillställningen och sedan något sammanfattande som slutaktivitet. Ha även gärna några olika priser och inte bara ett stort, så får ni fler glada vinnare.

Liva upp nästa AW, konferens eller julfest med ett quiz – så vågar vi lova att ni får lite gladare gäster och en lite roligare aktivitet. Lycka till!

Tips på hur man livar upp AW. Bilder från AW.
Mingelbilder från kontorshotellet iOffices AW med Halloweentema.