Vilka jobbar på MillionMind – del 9

Alexander Vikström

Ny på MillionMind sen en månad tillbaka är vår säljare Alexander. Från början är Alexander utbildad betongare/armerare men han kommer närmast från SolidEngineer AB där han hade rollen som back office agent. Hos dem arbetade han B2B med produkter som CAD, CAM, PDM, CAX, 3DX samt 3D-printing i metall och komposit.

Alexander drivs av och tycker om att bygga kundrelationer, och vill såklart lära känna kollegorna ordentligt. En bra arbetsdag är, definierar han, när man sålt något. Han anser att det är upp till en själv vad man gör med sin arbetsdag, och att alltid vara positiv är Alexanders motto! Man får se till att det inte finns tid för negativt tänkande helt enkelt. I jobbet tycker Alexander att det är viktigt att få utvecklas i alla led hela tiden, och att det finns ett bra samarbete mellan avdelningarna.

Privat bor Alexander i Roslagen. Familjen består av dottern Thea, mor och fyra syskon samt ett helt gäng med husdjur: tre katter, två chihuahua-hundar och ett välbebott akvarium.

Han är ett fullfjädrat träningsess och kör långdistanslöparrundor på 15–30 km per dag, gymmar och tränar kampsport. Med över 20 års träning under bältet är det inte förvånande att han är både PT och lifecoach på fritiden. Förutom fitness och hälsa har Alexander även andra fritidsintressen, som exempelvis matlagning och mode. Han läser också gärna om astronomi, historia, kultur, psykologi och antiken. Favoritmaträtt är en god couscousgryta med harissa, gjord på lammkött.

Nämnvärt är också att Alexander en gång i tiden vann ett hedrande “årets rookie” (i Norden och Baltikum) i amerikansk fotboll, och fick ett stipendium till ett idrottscollege i USA – som han tråkigt nog fick tacka nej till på grund av en skada. Mångsidige Alexander är också street-dansare samt tarotkortläggare, och kan spå i kort!

Chihuahuan Birgit