Skapa en aktivare och roligare kundklubb

3 tips för en aktivare och roligare kundklubb

Att quiz är roligt kan nog de flesta hålla med om. Kombinerat med gamification blir det dessutom en vinnande formel, som kan användas på många olika sätt, oavsett var i köpresan era kunder befinner sig. Quiz och gamification är också en utmärkt metod för att skapa roligare kundklubbar, men också för att få lojalare kunder. Hur går man då bäst tillväga för att få aktiva och engagerade medlemmar som är trogna er klubb när det finns en uppsjö av medlemsprogram därute?

1. Skapa en engagerande tävling med unika priser

Ett tips är att välja ett ämne som i första hand attraherar medlemmarna. Budskapet ni vill få fram kan komma i andra hand, men tänk på att ämnet ska vara relevant för er verksamhet. 

Korta spel är bättre än långa, 5–7 frågor räcker. Ett quiz med ett begränsat antal frågor går fort att spela. Ju snabbare det går desto fler gånger hinner du spela. Det som händer då är att den sammanlagda exponeringstiden ökar. Bra, eller hur?

Priser och belöningar är såklart alltid uppskattat, men tänk på att många små belöningar är mer uppskattat än en enda stor. Ju fler glada vinnare desto mer engagemang. Ett unikt pris som inte finns i butik ger dessutom extra grädde på moset. Vem vill inte ha något som ingen annan har?

Tänk långsiktigt och dela upp tävlingen i flera deltävlingar med en stor final mot slutet. Lyft alla vinnare, men framför allt vinnaren i den slutliga finalen. Att känna sig utvald och uppmärksammad triggar de flesta att kämpa ännu hårdare för att få sola sig i glansen.

2. Bygg på med bra bonusar

Bonusar och rabatter är en självklar och uppskattad del av en medlemsklubb. För att skapa ännu mer engagemang bland medlemmarna kan en individbaserad quiztävling med en attraktiv bonus eller ett bra erbjudande vara en framgångsrik väg. Ni väljer själva vad som krävs för att få bonusen eller ta del av erbjudandet.

Räcker det att delta och registrera sig eller är det full pott på frågorna som gäller? Kanske är det en viss poäng som är avgörande för att ta hem den där eftertraktade bonusen?

3. Våga vara annorlunda

Snegla inte för mycket på vad alla andra gör. Försök istället att hitta en vinnande formel för just er kundklubb och ert lojalitetsarbete. Skapa en klubb som ni själva vill vara med i, men med medlemmarnas intressen i blickfånget.

Med fler aktiva medlemmar som har kul i klubben får ni också lojala kunder som blir betydelsefulla ambassadörer för ert varumärke och företag. I dag såväl som i morgon.

Case: Filmstaden

Vi på MillionMind har många kunder som använder gamification och quiz i sina kundklubbar och medlemsprogram. En kund som lägger mycket krut på sin medlemsklubb och som rönt stor framgång är Filmstaden. Nyfiken på hur de arbetar?